Залишилось ще два інвалідних візка: про проекти «Дому милосердя»

Залишилось ще два інвалідних візка: про проекти «Дому милосердя»
Станом на 24 січня, за словами священнослужителя церкви «Адвентистів сьомого дня» Сергія, протягом цього місяця віддали три візочка
  • Соціальна допомога. У Козятині тривалий час функціонує соціальний центр «Дім милосердя», який має чимало проектів.
  • Серед них, надання безкоштовних  інвалідних візків для дорослих і підлітків та «соціальний гардероб» — можливість безкоштовно отримати одяг.
  • Розповідаємо детальніше про ці проекти, а також надаємо козятинчанам адресу та контактні телефони для додаткової інформації

Протягом січня поточного року соціальний центр «Дім милосердя» приймав заявки на видачу безкоштовних візочків для осіб з інвалідністю. Реалізація проекту по забезпеченню інвалідними візками здійснена за підтримки благодійної організації  ADRA Ukraine. Пропозиція діяла лише для мешканців Козятинської ТГ і в першу чергу для осіб з інвалідністю. Але отримати безкоштовно візок можна і без довідки про інвалідність. В такому випадку необхідна довідка від сімейного лікаря, що людина потребує інвалідного візка.

Станом на 24 січня, за словами священнослужителя церкви «Адвентистів сьомого дня» Сергія, протягом цього місяця віддали три візочка, а на два вже є замовлення. Наразі готуються всі відповідні документи.

Відео дня

— Ще залишилося два візка з шириною сидіння 35 см і 40 см.  Шукаємо зараз людей, кому можна було б ці візки дати. Але ми обмежені в часі. Всі візки, які ми не роздамо до кінця місяця, ми змушені будемо повернути в ADRA Ukraine, — додав Сергій.

Що потрібно, аби безкоштовно отримати візок

Разом з цим він повідомив алгоритм дій отримання безкоштовних інвалідних візків, якщо вам, вашим знайомим чи рідним потрібні такі. Їх дають якщо є інвалідність  будь-якої групи (необхідна довідка, яка підтверджує інвалідність) . А якщо немає інвалідності, але людина або лежача, або має ампутовану ногу, або після інсульту паралізована і т.п. У такому випадку необхідна довідка від сімейного лікаря про те, що людина потребує додаткових засобів пересування: інвалідного візка.

— Обов'язково має бути підтвердження від МСЕКу або лікаря про потребу людини в інвалідному візку, — додає Сергій.

При отриманні візка о необхідно буде надати наступні документи:

  1.   1. Ксерокопія довідки від МСЕКу або оригінал довідки від сімейного лікаря (що підтверджує необхідність інвалідного візка)
  2.   2. Ксерокопія паспорта (1, 2 і 11 сторінки)
  3.   3. Ксерокопія ідентифікаційного коду
  4.   4. Заповнити бланки заяви і договору.
  5. 5. Якщо візок потрібен дитині,  то документи оформлюються на дорослого + додається документ, який засвідчує приналежність дитини до дорослого.

Де роздають безкоштовний одяг

Ще один проект, який реалізують при Домі милосердя — безкоштовний одяг. Раніше його видавали за необхідністю щонеділі. Цього тижня день видачі змінився. Відтепер це понеділок. Саме у цей день безкоштовно одяг можуть отримати вимушені переселенці, багатодітні, малозабезпечені, пенсіонери та інші мешканці Козятинської територіальної громади, які того потребують.

— Одяг можна не тільки отримати, але й принести, — каже Сергій. —  Місцеві можуть принести той одяг, який їм не потрібен і досить багато людей долучається до цього. Хтось приносить дві-три курточки, а хтось — одяг мішками. Тут немає обмежень. Тож якщо ви маєте одяг чи взуття — запрошуємо поділитися з тими, хто має в цьому потребу. Наразі особлива потреба є у теплому одязі: куртки, штани, кофти, а також футболки.

Всіх бажаючих отримати безкоштовний одяг чекають щопонеділка з 10:00  до 12:00 у молитовному будинку церкви християн Адвентистів сьомого дня. Адреса  — місто Козятин, вул. Коцюбинського 10. (р-н «Білої казарми»). Можна доїхати автобусами 1 і  3, зупинка «Вінницька». Телефон для додаткової інформації 068 83 28 774 (Телеграм/Вайбер).

 Читайте також:

Усе по-справжньому, але без крові: Медики Дмитро і Сергій показували як зупиняти кровотечі

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up