«За моє жито мене й бито»

«За моє жито мене й бито»
  • Ця історія трапилася недавно. Наша землячка, яка проживає на вулиці Незалежності, за власної ініціативи вирішила підчистити
  • гілки дерев-самосівів, які торкалися дротів біля трансформатора. Трансформатор межує з парканом пані Раїси, тож і зрізане гілля
  • після санітарної розчистки залишилось біля її паркана.

У середу, 3-го липня, пані Раїса Ломберг зателефонувала до нашої редакції і попросила приїхати. 

— Я за власні кошти найняла людину, щоб він обрізав гілки дерев, які торкалися дротів електроліній поруч з трансформатором. Третього червня мені з відділу благоустрою ЖКГ принесли припис, в якому йдеться, що я у п’ятиденний термін повинна це гілля прибрати. Коли я не заберу гілля біля паркана, то на мене накладуть адміністративне стягнення у вигляді штрафу, — розповідає пані Раїса. — Я стала телефонувати спочатку до міського голови, а потім до «Чистого міста». Очільниця громади відповіла, що особистого трактора у неї немає. А якщо я зрізала те гілля, то й мені треба забрати його. В «Чистому місті» спочатку мені заперечили, що я проживаю за дійсною моєю адресою, відправивши мене «жити» на провулок Кузнечний, тому що у них так записано. Коли я повідомила свою точну адресу, мене запросили, щоб я прийшла до комунальної установи і заключила з «Чистим містом» договір про вивіз гілля.

— Звідки вам стало відомо, що цей припис з відділу благоустрою? 

Відео дня

— Так там написано, що оформила припис головний спеціаліст з благоустрою Анастасія Бахмієва і вказано, що ці гілки перешкоджають вільному руху громадян і створюють для них небезпеку. Я з розумінням віднеслася б, коли у приписі було написано, що ці гілки не добре вписуються в ландшафтну зону міста. Гілки лежать біля паркана. Яку небезпеку вони людям несуть, коли там люди роками не ходять?

По інших громадах проблема обрізки дерев проходить якось цивілізовано. Власник вказує адресу, а комунальне підприємство відправляє за адресою щепоріз і комунальники забирають гілля як паливо. У нас що заважає забрати від мешканців гілля і технікою перевезти його у безкоштовне паливо, — каже пані Раїса. —  Мене поставили в такі умови, що коли не заберу ті гілки, мене за те, що проявила ініціативу, найняла людину, щоб зрізав порослі, які торкалися дротів, мене ще й хочуть покарати. У мене така «велика» пенсія, що я можу дозволити собі найняти працівника, щоб він гілки прибрав.

 

  

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Макс Титарчук

    Коли  в себе в дома зрізаєш дерево , чи кущі , ти же не просиш сусіда забрати це все після себе ? Думаю ні .Чому тут має це робити міська рада ?В мерії наряду на роботи не було , ініціатива була з боку людини де вона проживає .Логічно , що це все має забрати та людина яка це все чистила , но не міська рада точно. Я не захищаю нікого , просто це логічно і не права власниця .
  • Vitaliy Kovalchuk

    Коли дати тим кущам дорости до дротів елетромережі, а не видаляти ще маленькими гілочками, то,  звісно, пізніше треба автотранспорт з прицепом.

    Якщо я біля свого будинку самостійно і своєчасно обкошую обочину дороги, і лиш зрідка висапую самосії-кленчаки, то і вивозити нічого не доводиться.

    А в тих кущах (які і на подвір'ї заросли так, що хати не було видно), вже не тільки їжачки могли завестись.

    Вирубати і скласти на обочині це "сміття" було дуже "виваженим" рішенням....
  • Сергій Ямпольський

    В Козятині при любих очільниках завжди так було,є і буде.Ніхто палець об палець вдарити боїться

    Vitaliy Kovalchuk reply Сергій Ямпольський

    А до чого тут очільники міста, коли гілля позрізали і з обочини, і зі свого подвір'я також. І складувати купи сміття, яке направду обмежувало оглядовість водіям на перехресті - пряма дорога до зовсім інших штрафів, бо то ще й впливає  на безпеку руху
  • Геннадий Ткачук

    цюрихський експеремент все ж триває

keyboard_arrow_up