Юнні козятинці розвивають свої художні здібності на гуртку "Барви"

Юнні козятинці розвивають свої художні здібності на гуртку "Барви"
У кожної дитини є певні таланти та здібності. Головне - вчасно їх помітити та розвинути. Та, на жаль, у батьків не завжди вистачає часу для цього. Тому чудовою альтернативою слугуюють різноманітні гуртки, де діти не лише розвивають свої здібності, а й знаходять нових друзів, постійно спілкуються. У місті Козятині існує Центр дитячої та юнацької творчості, який об'єднує багато різних гуртків.

Одним з них є художнє об'єднання "Барви". Саме тут діти вчаться творити дивовижні картини пензлем, олівцями та фломастерами, виліплювати картини з гіпсу, пластиліну та пластику, відтворювати пейзажі за допомогою різноманітних матеріалів. Про роботу гуртка розповідає його керівник Анжела Іванцова:
- Художне об'єднання "Барви" складається з двох підрозділів: на одному гуртку дітки по понеділкам та середам малюють, а на другому по вівторкам та четвергам у нас функціонує студія "Барви", де більше займаються ручною роботою. Записатися до нас можна, в принципі, у будь-який час. Деякі діти приходили після Нового року, але швидко наздоганяли тих, хто записаний був раніше.
Ми вчимо та використовуємо різні техніки роботи: напилювання манкою, витинанки, паперопластика, використання круп, насіння, яєчної шкаралупи, кісточок фруктів, мушлів, ниток, створення фігурок та картин з гіпсу. У нас займаються діти, починаючи з першого класу. Ми беремо участь у різних обласних та всеукраїнських конкурсах, де займаємо призові місця. Наприклад, на конкурсі "Любіть Україну вишневу свою" вже декілька років наші гуртківці займають другі місця. Конкурс полягає у тому, що учасники привозять із собою роботу, виконану вдома на 50%. Потім їх закривають на дві години у кабінеті, де вони повністю закінчують основну роботу, яка оцінюється жюрі.
Самі діти, що займаються на гуртку, із захопленням розповідають про свою творчість. Вони працюють у легкій атмосфері, спостерігаючи за роботою більш досвічених та переймаючи їхній досвід. Часто гуртківці знаходять нових друзів. Діти часто дарують свої роботи батькам та рідним, адже подарунки, зроблені своїми руками, набагато приємніші.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up