Ялинка на драбині, з шишок, паперу чи традиційна?

Ялинка на драбині, з шишок, паперу чи традиційна?
  • Пора. Вже скоро багато козятинчан святкуватимуть Різдво, а за ним —  невдовзі й Новий рік, тож пора придивитися до ялинок.
  • Де взяти радість дітям менш, як за три сотні гривень, і які можуть бути альтернативи традиційним ялинкам — дізнавалися наші журналісти.

За два тижні до Нового року на вулиці Василя Земляка з’явилися натуральні сосни і ялинки. Якщо в минулому році була ціна за метр живого дерева 300 гривень то в цьому році живі новорічні красуні стартують від 300 гривень і вище.

— Ми вже звикли жити без свят. І що святкувати, коли вдень і вночі уявляю наших чоловіків в окопах. Разом з тим не можу забрати радість у дитини. Ялинку купувати не буду, а спробую її зробити сама. В інтернеті стільки новинок, —  каже пані Ілона. —

З чого тільки не роблять новорічні красуні: з паперу, тканини, дощику і з усього, що може бути під руками. Якщо в минулому році я робила ялинку з паперу, то цього року мені сподобалася ялинка, виготовлена із соснових шишок. Саме таку зроблю і забезпечу святковий настрій дитині.

Відео дня

На вулиці Антоновича завжди продавали красиві і відносно недорогі штучні ялинки. Цього року їх там немає. Продавчиня пані Уляна розповідає:

— Я брала ялинки хорошої якості за помірну ціну. В цьому році та торговельна точка закрилася. Брати товар не доброї якості я не хочу, а якісні ялинки в інших місцях стали продавати дорого. Тому в цьому році ялинками не торгую.

Винахідливі жінки розповіли нам, як вони виготовляли ялинки в минулому році.

Найпростіший і найдешевший спосіб у пані Лариси. Вона робить з паперу конус і обмотує його сніжком зеленого кольору. Прикрашає дольками з апельсинів, електрогірляндами чи цукерками.

Здивувала нас пані Ірина. 

— Минулого року я купила ялинкових гілок. Планувала розмістити їх для запаху по кімнатах. Одну прив’язала до розсувної драбини, тоді й зрозуміла, що з драбини можна мати контур ялинки. Всю стремянку обмотала щільно мотузкою. Між мотузки вставляла гілки ялини. Їх у мене було мало на другий день пішла купила ще і дощик на додачу. За 120 гривень я зробила онукам ялинку не значно гіршу за ту, що продавали за 1800 гривень. Ялинку можна зробити з будь-чого. Головне, щоб було бажання.

Ми поцікавилися у пані Ірини, чи буде вона і в цьому році робити ялинку на основі драбини. 

— Якщо в цьому році будуть продавати гілки ялини, то зроблю таку саму, поки гілок не продають, — відповіла вона

 У пані Людмили незмінний варіант. В минулому році вона розповідала про нього і каже, що цей варіант новорічного дерева поставить і цьогоріч. 

— Я у відро з піском вставляю конусом три гілки ялини і пісок добре змочую водою. Така безхитрісна ялинка стоїть довше від тої, що в хрестовині, — каже жінка.

З вулиці Василя Земляка ми пішли до іншої торговельної точки. Там вся жива і штучна продукція із Закарпаття. Ялинки кущаної роботи з живих гілок від 100 гривень до 700. Штучні фабричні красуні із розрахунку 400 гривень за метр .Вже вбрані штучні ялинки від 1200 до 1900. Дерева смереки 800 гривень за штуку.

В минулі роки був варіант купити ялинку у нашому лісництві, але, на жаль, через малий попит минулого року скоріш за все в цьому році вони ялинки не продаватимуть.

У Козятинському Райагролісі тільки в минулому році посадили плантацію ялинок. За словами директора Райагролісу Андрія Семенюка, їм ще треба рости 3-4 роки.

Тож найцікавіший варіант ялинка по проєкту пані Ірини. Коли на ринку слухали її розповідь, нам здалося, що вона жартує. Вдома розсунули свою драбину і розмістили на ній пару гілок туї. Зробили висновок, що якщо пані Ірина й жартувала, то тільки наполовину. 

 

ВРІЗ: «Якщо в минулому році, я робила ялинку з паперу, то цього року мені сподобалася ялинка, виготовлена із соснових шишок. Саме таку зроблю»




 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up