Як вінничанкам, яких б’ють чоловіки, можна потрапити у притулок

Як вінничанкам, яких б’ють чоловіки, можна потрапити у притулок

На Вінниччині відкрили притулок для жінок, потерпілих від насильства. Там можна жити близько трьох місяців

Для жінок підготували кухню, душову кімнату, спальню та дитячу. Клієнток забезпечать предметами та засобами першої необхідності (постільна білизна, рушники, засоби гігієни. Також потерпілі від насильства зможуть у притулку й харчуватися безкоштовно. Щоправда,  надається лише мінімальний пакет продуктів. Право потрапити до притулку мають повнолітні жінки, які постраждали від гендерно зумовленого насильства (зокрема домашнього); жінки, життю і здоров'ю яких є реальна загроза; жінки, яка не досягли повноліття, але перебували (перебувають) у зареєстрованому шлюбі; вагітні жінки, які не досягли повноліття; діти разом з матерями вищевказаних категорій.

Документи які необхідно мати:

  • документ що засвідчує особу;

    <

    Відео дня
    /li>
  • свідоцтво про народження дітей (якщо жінка з дітьми);

  • медична довідка (флюрографія, довідка від дерматолога) за наявності ;

Протипоказання для прийняття та перебування у притулку:

  • явні ознаки алкогольного або наркотичного сп'яніння;

  • гострі інфекційні та венеричні захворювання;

  • психічні захворювання, пограничні стани, супроводжувані на час хвороби розладом поведінки, шкідливих для хворого і оточуючих;

  • захворювання шкіри, що передаються при контакті, туберкульоз;

  • інші обставини, що свідчать про безпосередню небезпеку для клієнтки чи тих, хто поруч.

Термін перебування клієнток у притулку становить від одного до трьох місяців з можливістю подальшого продовження, у разі необхідності, щонайбільше до шести місяців.

Номери телефонів:

  • Притулок: 067-382-87-45, 050-444-68-08

  • Вінницький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (0432) 67-04-60

  • Офіс ВОПО "Джерело надії" (0432)61-22-80 пн.-пт.з 10:00 - 17:00

Нагадаємо, за минулий рік майже 8 тисяч вінничанок заявили про насильство в сім’ї. Є просто шокуючі випадки. Від побиття також страждають й діти у них ламається психіка та травмується уявлення про справедливість, про добро.

Автор: Ольга Бобрусь

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up