Як Уругвай на Чемпіонаті світу

У чемпіонаті області серед аматорських команд "Горизонт" зупинився на сьомій сходинці. Президент футбольного клубу впевнений, що це через те, що серед гравців відбулась зміна поколінь. За потенціалом "Горизонт" був вартий четвертого-п'ятого місця

Про підсумки футбольного сезону та про зміни у команді "Горизонт", про найцікавіші моменти гри та про те, скільки заробляють футболісти, розповідає президент футбольного клубу "Горизонт" Дмитро Нікіфоров.

- Дмитро Олександрович, як задоволені грою своєї команди?
- За потенціалом команда повинна була зайняти IV-V місце. Але у другому колі відбулась заміна. Ми надали можливість зіграти місцевим футболістам. Рано чи пізно потрібно було робити зміну поколінь. Запитаєте, чому тоді VII місце? У першому колі з нас зняли сім очок. Начеб-то наш чорношкірий футболіст Сапо мав контракт із професійним клубом. Цього так і не довели.
Другий момент - команда в області наймолодша, а молоді не вистачає стабільності. Були слабкі команди, яким ми програли. Проте, могли б виграти однією лівою. Так у грі на виїзді з Крижополем програли 3:1. Я не говорю про трійку призерів. У них дійсно сильний склад. Хоча ми з ними зіграли на рівних. У зустрічі з Хмільником пропустили м'яч на 91, додатковій хвилині і програли 0:1. Однак, коли у чемпіона усього три поразки і одна з них від нашої команди, то це багато чого варте.

- Як знаходите нових гравців для команди. Зокрема, коли помітили Євгена Загребу?
- Він з'явився у нас за п'ять ігор до кінця чемпіонату. В одній навіть зіграв вирішальну роль. Ми зустрічалися на виїзді з Шаргородом. Виграли 2:1. Євген забив гол і зробив результативну передачу Середіну. Помітили Євгена під час юнацького турніру у Козятині. Поки що він виходить на заміну. Але це наше майбутнє. Що стосується інших молодих гравців, то у нас грають Максим Саврей, Олександр Півень 1992 р.н.
Вже на підході заміна нашому незмінному гравцю, який десять років захищає ворота "Горизонту", Олександру Ульченко. Все частіше його замінює син .... Володимир Голуб 1989 р.н. настільки сильний і стабільний гравець, без якого не уявляю команди. Стабільно зіграли наші ветерани - Богдан Ольхович, Павло Луцюк. Це гравці, на яких тримається команда. Ольхович, завдяки своїм дальнім та точним ударам, став кращим бомбардиром. Коли немає Луцюка в обороні, немає тієї надійної оборони.

Відео дня
>- Чи з'являться нові гравці у команді у новому сезоні?
- У команді проблема з нападником. Немає забивного форварда. У цьому році ми підключили Данилу Середіна і він вже розпочав свій бомбардирськимй рахунок і посилив наш напад. Але одного нападника мало. Ми пробували Олега Колтуновського із Жмеринки. Проте, безрезультативно. Тому довелось відмовитися від гравця. Наразі у пошуках нападника. Точно прізвища ще назвати не можу, але, мабуть, це буде немісцевий футболіст.

- Хто на даний час тренує "Горизонт"?
- Тренувального процесу у нас немає. Команда аматорська, непрофесійна, яка час від часу збирається, виступає на турнірах. Тому тренер нам потрібен для того, щоб налаштувати команду на гру, а після - вказати на помилки. Для цього існує тренерська рада - Богдан Ольхович, Ігор Зеленцов, ... Ульченко. Вони приймають основні рішення: хто вийде у складі, яку тактику краще обрати.

- Минулого року у вас були проблеми із фінансуванням, участь команди у турнірі була під питанням, а її існування на грані розпаду. Як фінансується команда цього року?
- Вдячний місьраді, яка пішла нам назустріч. Виділених коштів достатньо для того, щоб ми могли утримувати команду. І таких проблем, які були минулого року немає.

- Cкількі грошей отримують футболісти?
- Це комерційна таємниця. Але скажу, не називаючи цифр, що зарплати у команді дуже різні. Залежить від того, виграли, програли чи нічия. Коли команда програла, то отримує набагато менше, але достатньо для того, щоб футболісти були задоволені. Щодо лідерів, то гравець Хмільника, який зайняв І місце, отримує незалежно від того, на полі він чи в запасі, виграв чи програв 500 гривень за приїзд. Коли виграють зустріч, то до цієї суми додається.

- Цікаво було б почути Вашу думку, щодо чемпіонату світу з футболу.
- Вболівав за голландців і мої сподівання справдились. Голландці були у фіналі. Проте, виграли іспанці і, вважаю, це справедливо. Тому що коли брати по силі, то Іспанія - по праву чемпіон.

- З якою б командою порівняли на місцевому рівні "Горизонт"?
- Коли порівняти чемпіонат світу з чемпіонатом області, то ми, мабуть, зіграли більше схоже на Уругвай. А саме тим, що ніхто їх не брав до уваги і склад не зірковий. У той же час вони високо піднялися у турнірній таблиці.
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    всё так! ГОРИЗОНТ - ЧЕМПИОН!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:00 Елегантні та вишукані вечірні сукні: як обрати плаття на вечір (Новини компаній) 14:00 Нові автоклави, стерилізатори: у баклабораторії ЦРЛ замінили обладнання, майже 20-річної давнини 12:35 У нашому районі у ДТП загинула 20-річна дівчина 11:00 Який вигляд матимуть Алеї Слави на цвинтарях Козятинської громади Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 10:17 Проігнорував сигнал світлофора та виїхав на переїзд: обставини смертельної ДТП 09:28 У турнірі дружин юних рятувальників-пожежних перемогла команда «Блискавка» play_circle_filled photo_camera 08:25 На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки 21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up