Як наші земляки рік Дракона зустрічали

Як наші земляки рік Дракона зустрічали
  • Нещодавно ми попрощалися з важким 2023 роком.
  • Чи був новорічний настрій та як зустрічали рік Дракона — розпитали у козятинчан.  

— Зустрічала Новий рік з молодшою донькою і онуком. Після привітань президента випили з нею по келиху шампанського і в 00.10 лягли спати. А ви як зустрічали Новий рік, —  запитала нас пані Оксана. 

— Рік Кролика провели в родинному колі з наповненою склянкою якогось напою, що іменується шампанським. В Новому році розлили решту шипучого напою, закусили тортом і також лягли спати. Коли уявляєш, як наші захисники відбивають атаки ворога, то за святковий стіл навіть не тягне, — відповіли ми Оксані.

Наступною нашою співрозмовницею була жителька центру Козятина Тетяна. 

Відео дня

— Тако собі святкувала, в колі своїх друзів і вдома. Сиділи за столом близько години, довго не сиділи, тому що ранком потрібно було йти на роботу. Наскільки я любила святкувати Новий рік, то зараз щось святкувати навіть настрою немає. Наші хлопці в окопах і всі ми не маємо морального права щось святкувати. Слухала промову президента, а коли о 12 стало бумкати, то я від побаченого ролика з нашими хлопцями розплакалась. В ті секунди я подумки була з нашими захисниками на передовій. То який там новорічний настрій. Буде перемога — тоді будемо святкувати. 

— А я на свято готую багато курятини. У мене є багато моїх підопічних — песики, котики. Готую все таке, щоб і їм можна було щось винести. Йду на роботу і беру з собою пакет, щоб годувати наших  друзів менших, — розповіла пані Тетяна.

Наступною нашою співрозмовницею була волонтерка Ольга Пирогова. 

— Зустрічала Новий рік я, мій син, свічка і фотографія брата. Ми нікуди не ходили, дякую ЗСУ, що завдяки їм ми зустріли цей Новий рік, але без перемоги це не свято. Ранком 1-го січня, на День Василя зі своєю сестрою Катериною ходили провідати всіх загиблих воїнів, які поховані в Іванківцях. Принесли на їх могили цукерки та запалили біля їх могил лампадки.

Сестра волонтерки Катерина зустрічала Новий рік у родинному колі. Коли було привітання президента, і в телевізійному ролику показували військових, син Катерини 4-річний Захар підійшов до портрета свого дядька Василя і під Гімн України розплакався.

Молодь зустрічала рік Дракона по-різному. Хтось напередодні на роботі зумів напитися і з усіма посваритися, хтось зустрічав Новий рік у колі друзів і знайомих, а хтось на Щедрий вечір і новорічну ніч були в пошуках допомоги ЗСУ. Мова йде про звичайного хлопця з Іванковець Влада Тучака. Тиждень тому він передав на потреби ЗСУ 500 гривень, які зібрав, співаючи колядок. Першого січня він передав нашим захисникам дві тисячі гривень, які зібрав на Щедрий вечір і Новорічну ніч. Влад своїми діями вкладає якусь маленьку частинку у майбутню перемогу над ворогом. Тоді буде свято для всіх і першим тостом буде: «За перемогу і повернення наших воїнів з фронту додому!» Так всі говорили, з ким нам вдалося поспілкуватися на Новий рік.

Влад Тучак передав на потреби ЗСУ 500 гривень, які зібрав, співаючи колядок. Першого січня він передав нашим захисникам дві тисячі гривень, які зібрав на Щедрий вечір і Новорічну ніч.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up