Влаштували подорож країною дитинства

Влаштували подорож країною дитинства
  • Інклюзивно-ресурсний центр Козятинської міської ради провів для своїх юних відвідувачів дитяче свято.
  • Долучилися матусі, батьки і навіть бабусі.
  • Діти разом із дорослими пройшли цікавий квест і створили сердечка єднання своїми руками

Вівторок, 4 червня. На подвір’ї Інклюзивно-ресурсного центру Козятинської міської ради велелюдно. Сьогодні на хлопчиків та дівчаток, які відвідують установу, чекає сюрприз. Разом із рідними вони потраплять до «Країни дитинства», де їм доведеться виявити неабияку спритність та кмітливість, щоб пройти квест, який для них підготували фахівці ІРЦ.

За легендою, одна із Фей дитинства загубила чарівні квіти. Учасникам квесту доведеться їх шукати, мандруючи королівствами. Долучилися також начальник Управління освіти та спорту Інна Мадей та директор Центру дитячої та юнацької творчості Оксана Клірішенко. Вони допомагали виконувати завдання.

Відео дня

Перша станція квесту — Королівство боліт. Саме тут загубила свої перші квіти Фея дитинства. Щоб дістатися до Королівства, учасники квесту долають першу перешкоду — уявне болото. Діти обережно стрибають з камінчика на камінчик, щоб не замочити ніжки. У Королівстві їх вже чекає фея боліт. Вона має лише одне прохання — допомогти зловити комарів, що їй дошкуляють. Діти разом із дорослими під музику стрибають і ловлять уявних комарів. На знак подяки Болотяна фея віддає їм перші квіти, загублені Феєю дитинства.

Друга станція квесту — Лісове королівство. Щоб туди потрапити, учасникам знову доводиться долати перешкоду — на шляху дітей і дорослих вітролом. Учасники обережно обходять «повалені дерева», стрибаючи по пеньочках і потрапляють до Мавки, яка живе у лісі. Перед тим, як віддати квіти, які загубила Фея дитинства, Мавка перевіряє учасників квесту на кмітливість та уважність: дітям вмикають звуки тварин, а вони відгадують, хто це.

Вдало пройшовши другу локацію, хлопчики з дівчатками разом із дорослими по уявних хвильках прямують до океану, де на них вже чекає Русалонька. Почувши, що учасники квесту шукають загублені квіти, вона погодилася їх віддати, але лише за однієї умови — діти з дорослими мають її перетанцювати. Залунала музика. І Русалонька, і учасники квесту почали танцювати. Врешті решт дітям разом із дорослими вдається виконати це завдання — Русалонька втомилася і віддає останні загублені квіти.

Учасники квесту рушають до Феї дитинства і повертають їй квіти. Поки Фея оздоблює свій чарівний віночок, щоб активувати магію, завдяки якій вона зможе подарувати подарунки, діти разом із дорослими прямують на останню станцію квесту — Станцію мистецтва. Тут вони спільно роблять Сердечка єднання як символ добові до України і до її надзвичайної краси, яка усіх нас єднає. На сердечку — безкрайнє блакитне небо, під яким поля, ліс, річка та голуб, як символ птахи миру.

Після майстер-класу відвідувачам Інклюзивно-ресурсного центру вручили подарунки, а потім усі разом ласували смаколиками.

— Настрій у всіх був чудовий, — підсумовує Марина Гончарук, директор Інклюзивно-ресурсного центру Козятинської міської ради. — Усі об’єднала безмежна любов до наших дітей і до України.

 

Читайте також:

Їли смаколики, дивилися «Кайдашеву сім'ю» та зібрали понад 21 тисячу гривень для ЗСУ

Співали, танцювали, отримували свідоцтва: випускний вечір Козятинської дитячої музичної школи

У Вівсяниках на благодійному заході для ЗСУ зібрали майже 48 тисяч гривень

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up