Відомі імена нових директорів двох шкіл

Відомі імена нових директорів двох шкіл
  • У Козятині відбувся конкурс на визначення керівників двох закладів загальної середньої освіти.
  • Міська рада вже оприлюднила його результати.
  • Скільки було претендентів, хто був серед них і хто виграв?

Раніше з директорами шкіл управління освіти просто підписувало контракти, без будь-яких конкурсних відборів. Проте цьогоріч процедура змінилася і тепер керівника призначають по-новому, лише після проведення конкурсу.

Міська рада оголосила такі конкурси ще два місяці тому для шести навчальних закладів громади. Всього їх у Козятинській ОТГ 14, а позаяк 6 — це майже 50 %, то нових директорів шукають для майже половини шкіл.

До списку потрапили чотири міських і два сільських навчальних заклади. Із їхніми очільниками цьогоріч закінчився контракт. Два конкурси вже відбулися минулого тижня, тож уже відомо, хто керуватиме цими школами наступні кілька років. Та про все по порядку.

Відео дня

Конкурс № 1

У середу, 9 червня провели перший конкурс. Комісія у складі керуючої справами виконкому Аліни Тимощук, голови профспілкової організації Центру професійного розвитку педагогічних працівників, централізованої бухгалтерії, логопедичного пункту, інклюзивно-ресурсного центру і господарської групи Олени Юхимчук, депутата від «Європейської солідарності» Людмили Кудимець та директора ліцей-школи Олени Білянець заслуховувала та оцінювала кандидатів на посаду директора школи-гімназії-дитячого садка імені Володимира Підгорбунського.

Претендентів на пост керівника цієї школи було двоє. Перший — Зіновій Москалевський. Він керував школою-гімназією-дитячим садком і до оголошення конкурсу. На цій посаді пропрацював протягом 33 років, а загального стажу має 47 років. За фахом — вчитель історії та суспільствознавства.

Другий кандидат — Наталія Левицька, директор школи у Кордишівці. За фахом — вчитель біології та географії. Очолює школу протягом чотирьох років, а загальний стаж — 21 рік.

Конкурс тривав дві з половиною години. Учасники проходили тестування, писали ситуаційне завдання, а наостанок презентували, яким вони бачать розвиток навчального закладу наступні кілька років.

Першою з презентацією виступила Наталія Левицька. Вона помітно нервувала. Зіновій Москалевський, перед тим, як вийти до членів конкурсної комісії із презентацією, сказав, що думав відмовитися від виступу, але треба. Свій виступ він завершив словами «тепер я можу спокійно піти».

Реакція суспільства

У п’ятницю, 11 червня, ще до того, як на сайті міської ради оприлюднили результати конкурсу, на Фейсбук-сторінці школи-гімназії-дитячого садка імені Підгорбунського Зіновій Москалевський поширив допис такого змісту:

«Дякую за підтримку. Дякую колективу за спільну і тривалу роботу. Жаль залишати наших дітей. Зроблено багато. Нехай у всіх буде все добре!»

На допис відреагували батьки, вчителі і навіть педагоги, які колись працювали з Зіновієм Москалевським. У коментарях люди здебільшого висловлювали обурення з приводу призначення на посаду директора іншої людини.

«Як можна було у такий складний час для наших одинадцятикласників (ЗНО та попереду випуск) влаштовувати якісь недолугі конкурси на посади?! Чому мою дитину має відправляти у доросле життя» чужий» директор. У нас є і буде той директор, котрий привів у 1 клас та підтримував усі 11 років — це Зіновій Петрович», — написала Ольга Матейко-Пірожок.

«Минулоріч усім директорам-пенсіонерам продовжили контракти на рік. А тепер внесли зміни до законодавства, які передбачають конкурсну основу на загальних підставах. На конкурс претенденти мали представити презентацію-перспективний план своєї діяльності та відповісти на тестові запитання на знання законодавчих документів, розв’язати змодельовану ситуацію. Ось такий формальний підхід. Як насправді — невідомо. Але козятинська освітянська спільнота гула, як вулик, щодо намірів «зачистити» школи від керівників-пенсіонерів. Не хотілось у це вірити до останнього. Але в ході останніх подій сумніви розвіюються, мов туман», — написала Алла Панчук.

Відреагувала на це і депутат обласної ради від партії «Європейська солідарність» Ірина Колесник.

«З сумом мушу констатувати, що досвідчені, талановиті керівники не потрібні в нашому місті. Працівники освітньої галузі, фахові лікарі та спеціалісти — це ті люди, роботу яких мали б цінувати перш за все. Однак, на жаль, не у нас. Дякую Зіновію Петровичу Москалевському за ту кропітку працю, яку він робив більше 30 років. Ви підняли гімназію з руїн і сьогодні це заклад, яким пишається вся Козятинщина. Сподіваюсь, останнє слово в середовищі освітян ви ще не сказали», — написала вона на своїй сторінці у Фейсбук. Додамо, що Зіновій Москалевський та Ірина Колесник йшли на вибори 2020 року від однієї партії.

Пізніше на сайті міської ради оприлюднили протокол конкурсної комісії, з якого стало відомо, що за результатами конкурсу, переможицею визнали Наталію Левицьку. Її середній бал майже на чотири більший, ніж у Зіновія Москалевськького.

Конкурс № 2

Другий конкурс відбувся 10 червня. Оцінювали і заслуховували претендентів на посаду директора школи у Сестринівці. Цього разу Олену Білянець у конкурсній комісії замінив директор школи у Залізничному Микола Синюшко, решта членів були ті самі, що й попереднього разу.

Документи на конкурс подали четверо претендентів. Перша — Наталія Білоус. Вже 14 років вона викладає географію у Сестринівській школі. Другий кандидат — Оксана Баюк. Чотири роки вона працює заступником директора школи у Сестринівці і має загальний стаж 27 років. За спеціальністю — викладач математики. Третій кандидат — Ольга Павлівська. Чотири роки вона працює вчителем початкових класів у Сестринівській школі і має загальний стаж 33 роки. Четвертий кандидат — Оксана Зелюк, заступник директора Махаринецької школи. Має загальний стаж 34 роки, з них 14 років — на посаді заступника. За фахом — вчитель історії. Натомість директор Сестринівського ЗНВК Ніна Денисюк участі у конкурсі не брала.

Попри те, що кандидатів було четверо, за посаду керівника змагалося лише троє. Причина у тому, що Оксана Баюк вирішила відмовитися від участі у конкурсі.

Цього разу конкурсний відбір тривав майже чотири години. Між учасниками не відчувалося жодної напруги. Так само, як і попередні конкурсанти, вони склали тести, написали ситуаційне завдання і презентували стратегію навчального закладу.

За результатами конкурсу переможницею визнали Оксану Зелюк. Вона отримала середній бал 27,25.

Цікавий збіг

Тож із тим, хто керуватиме школою-гімназією-дитячим садком імені Підгорбунського і Сестринівським ЗНВК вже визначилися. За збігом обставин обидві переможниці подали документи на участь у конкурсі в останній день прийому — 25 травня.

А попередніх очільників цих навчальних закладів, Зіновія Москалевського і Ніну Денисюк вже привітала з виходом на пенсію міська рада на своєму сайті.

Хто керуватиме чотирма міськими школами — поки невідомо, адже для них конкурси ще попереду.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Нина Титарчук

    Навмисно влаштовують конкурси,щоб поставити своїх.
  • Альоша Капніст

    Касаткина  с виду. Шут ---. В душе. Палач
  • Читач59

    Дуже легко буде керувати школою яку зробив своїми силами,  розумом  Зіновій Петрович. Коли школа стала зразковою то вже можна відібрати і віддати не зрозуміло кому. хотіла свою дитину віддавати в інтернат, тепер під цим іншим керівництвом треба 100разів подумати. ганьба!!!! прийшла клоунеса до влади і керую, то лікарями крутить вертить то вже школами.
  • Зоя Бородич

    Вітаю Наталію  Олексіївну та Оксану Анатоліївну з перемогою у конкурсі!  Бажаю успіхів на такій нелегкій ниві! Впевнена, ви справитесь!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:26 У Козятинській громаді переселенцям роздавали постільну білизну, подушки, кухонний набір photo_camera 19:00 Кататимуть на байках, гратимуть рок і збиратимуть гроші на ЗСУ 16:26 Живий коридор для Героя: Козятин прощатиметься з Сергієм Чернієм 15:05 Козятинська ЦРЛ шукає хірурга, офтальмолога, психіатра. Перелік вільних вакансій Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 14:24 Храм Святої Мучениці Параскеви, що у Глухівцях офіційно перейшов до ПЦУ 13:00 Сьогодні — Чистий четвер. Молитви, прикмети та заборони цього дня 12:06 Назвали імена довгожителів-ювілярів травня, яких вітатимуть грамотами та грошима 11:00 Зробили писанки, щоб порадувати бійців у госпіталі photo_camera 10:04 Минає друга річниця, як на війні загинув Герой Віталій Михайловський 09:00 У Пустосі висадили алею ялинок photo_camera 08:22 «Мийка вагонів могла стати міною»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up