«В цьому під’їзді є боржник? Перекривай усім!»

«В цьому під’їзді є боржник? Перекривай усім!»
  • Ситуація. Через борги сусіда відключили від газу весь під'їзд одного з будинків у Козятині.
  • Мешканка цього будинку поїхала в офіс Нафтогазу у Києві, де з’ясувала, що дії газовиків були незаконні, а юрист порадив оскаржити дії місцевих газовиків у суді.

До редакції газети «RIA-Козятин» прийшла жителька вулиці Захисників України, 77 нашого міста, Євгенія Пономаренко. Вона повідомила, що 11 серпня у їх будинку працівники газової служби міняли крани на газовій магістралі будинку. В під’їзді, де проживає гостя редакції, через борги сусіда газовики припинили подачу газу жителям усього під’їзду.

Євгенія Пономаренко, коли зосталася без подачі в оселю блакитного палива, вирішила зателефонувати сама до газовиків, щоб вони в її квартиру подали газ. Та, на жаль, номери телефонів, які вона набирала в той вечір, не відповідали.

Відео дня

— У суботу вирішила провідати дітей у столиці. Що буду у вихідні вдома без газу робити? — розповідає пані Євгенія. — До понеділка, 14-го серпня, газ у квартиру не подадуть, адже я на власні вуха чула телефонну розмову контролера газової служби пані Люби з кимось із вищестоящих. Та від них отримала вказівку, що газ після завершення ремонтних робіт через боржника в той під’їзд не подавати.

Приїхавши до Києва, стала шукати в соцмережах номер гарячої лінії Нафтогазу. Знайшла і, незважаючи на вихідний, додзвонилася. 

Козятинчанку вислухали і оскільки вона перебувала у Києві, порадили приїхати в офіс Нафтогазу на Саксаганського. 

Там нашу землячку вислухали вдруге і повідомили, що така дія газовиків є незаконною та протиправною, адже згідно з постановою Кабміну, у період дії воєнного стану в Україні забороняється припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг населенню в разі їх несплати або оплати не в повному обсязі. Така вимога діє відповідно до постанови Кабінету Міністрів України за № 206 від 5-го березня 2022 року. А щоб довести місцевим газовикам, що вони не праві, запропонували пані Євгенії консультацію фахового юриста Нафтогазу.

Юрист, коли наша землячка розповіла їй ситуацію, повідомила, що вона має всі законні підстави дії місцевих газовиків оскаржити в суді і це буде виграшна справа навіть не на 100, а на 120 відсотків. Туди може входити послуги адвоката в суді, повернення судових витрат плюс компенсація за заподіяння моральної шкоди позивачу. 

Після приїзду додому, законослухняна пенсіонерка додзвонилася у місцевий клієнтський простір. Розповіла все те, що почула від юриста Нафтогазу. Посадовець клієнтського простору відповіла пані Євгенії, що вона її почула.

— За хвилин 40 біля будинку з’явилася контролер і слюсарі газового господарства. Газопостачання до під’їзду було оперативно відновлене, — розповідає пані Євгенія.

З гостею Нафтогазу і іншими мешканцями вулиці Захисників України, 77 ми зустрілися біля їхнього будинку.

Ключовим було не те, що завдяки пані Євгенії вони змогли добитися справедливості. Більше мова йшла про те, що пересічні громадяни не знають своїх прав і не відстоюють їх. Навіть якби не було б воєнного стану, виникає справедливе запитання, який стосунок має пані Євгенія до боргу її сусіда перед газовиками? Тому  й звернулися до преси, щоб люди знали те, що тепер знають вони, і захистили себе у подібних ситуаціях.  

Вріз: Навіть якби не було б воєнного стану, виникає запитання, який стосунок має пані Євгенія до боргу її сусіда перед газовиками?

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (18)
  • Татьяна Алёхина

    В неті гуляє відео, що в області  розносять попередження щодо  несплати за транспортировку газу за наступні місяці і показував , навіть ці листи. Блогер - адвокат пов'язує це зі змінами підпорядкування газових облструктур. А також в разі сплати наперед , інша структура всеодно вимагатимите сплату, а  з отримавшої її важко буде забрати. Хто що чув чи знає, наскільки це правда? Я не вірю в це🤔
  • Инга Мельничук

    Молодець Євгенія Миколаївна,добилась правди!! І дуже добре,що ви надрукували таку статтю,щоб люди знали свої права.
  • Татьяна Лясковская

    Ми нічого їм не должні.вони нехай чітко виконують свої обов'язки.

    Татьяна Лясковская reply Татьяна Лясковская

    Татьяна Алёхина вони повинні якісно обслуговувати вчасно.люди які платили ті і далі платять.,а які не платили ті не будуть платити.

    Татьяна Алёхина reply Татьяна Лясковская

    Татьяна Лясковская  Танюша, ми таки їм зобов'язанні сплачувати своєчасно. А в разі не змоги, через матеріальні обставини, укласти договір про сплату боргу частинами. Вони ж, в разі наявності боргу мають звернутися до суду з позовною заявою на боржника.Якось так.
  • Наталія Залевська

    Наші козятинські газовики живуть,мабуть, не за законами а за "понятіями ".В їхніх діях стільки порушень що то жах.

    Роман Михальчук reply Наталія Залевська

    Правильно пишуть в соцмережах, хочеш подивитися показник заплати за прохід до лічильника. Хоча це не жарти, доки будуть керувати олігархи, доти не буде спокою звичайним людям

    Роман Михальчук reply Наталія Залевська

    Наталія Залевська я думаю це не тільки Козятинські

keyboard_arrow_up