В Козятині пройшов унікальний захід, але людей було дуже мало

В Козятині пройшов унікальний захід, але людей було дуже мало
  • У п’ятницю, 19 липня, в нашому місті пройшов благодійний захід для допомоги ЗСУ. Проводила його Благодійна організація
  • Міжнародний благодійний фонд «Берегиня України» спільно з Козятинською міською радою. На заході брали участь співочі і музичні колективи, був ярмарок від працівників культури, аукціон,
  • та дитячі атракціони

Початок благодійного заходу

За хвилин 20 до початку заходу до Алеї Слави, в супроводі рокерів, під’їхали військові всюдиходи Волонтерської групи «Buggy для ЗСУ». «Маестро» — позивний одного з волонтерів, він розповів, що їх волонтерська група вже поставила нашим захисникам 150 машин і за півтора року ворог зумів вивести з ладу лише 5 автівок. Роблять вони їх на базі автомобілів «Нива» та «Жигулі» з модернізованою ходовою та кузовом.

Відео дня

Ворог за ними дуже полює та поки наші воїни українські всюдиходи надійно ховають. Вадим Сорочинський, так звати «Маестро», показав як розкладається задня частина автівки при потребі швидкої евакуації пораненого з поля бою  і розповів, як розгортається верхня частина всюдихода. 

— Що на передовій кажуть, коли триколорівську русню з нашої землі прогоните?

— З технікою вони вже видихаються, а м’яса у них ще багато та ми їх не боїмося, буде Перемога. Чим більше наше населення буде підтримувати ЗСУ, тим швидшою буде наша перемога, — сказав «Маестро». 

Почався благодійний захід з покладання квітів біля пам’ятника загиблим воїнам у війні з московитами. Почесне право покласти квіти надали міському голові Тетяні Єрмолаєвій та командиру групи волонтерів.

Після покладання квітів група «Баггі для ЗСУ» в супроводі поліції та рокерів зробили два кола по місту, а потім перемістилися на стадіон залізничного училища.

Організатори

Захід організував МБФ «Берегиня країни» спільно з ОК «Південь». Фестиваль підтримали благодійні фонди, зокрема БФ Миколи Філонова «Український Альянс», який передав організаторам сертифікат на 20 тисяч гривень, з такою ж сумою приєдналась до фонду й Вінницька торгово промислова палата в особі віце президента Степана Липканя. Заправки Сенс, Метінвест, доєднались до благодійного заходу товариство ОЛДІ, Барська громада, ГО «Багі для ЗСУ», БФ «Бойовий волонтер України», Асоціація українців в Америці.

«Ми не спали всю ніч»

В парку навчального закладу облаштували свої торгові столики старостинські округи Козятинської громади. Тістечка, смаколики, пиріжки, запечені кури в яблуках, качки, вироби з м’яса, український борщ, який русня хотіла поцупити та українці через ЮНЕСКО відстояли, тістечка з сюрпризом. Покупець такого печива не тільки отримував смаколик, а й ставав творцем приємного бажання яке було написано у записці смаколика.

В директора будинку культури села Флоріанівки ми запитали, коли вони встигли стільки всього напекти. 

— Пекли всім селом цілу ніч. Хотіли, щоб наша випічка була апетитною і її добре купували і нашим захисникам допомога була. 

— Так це захід зробили на 16 годину, щоб у вас був час виспатися?, — жартуємо з кулінарами громади. 

— Та ні причиною, що захід запланували на 16-ту, мабуть була спека, а ми не спали, —  каже пані Валентина

— Планували напекти здоби менше і розраховували, що на цій благодійній ярмарці буде більше людей. Коли розклалися вийшло, що напекли на три столи, а людей менше очікуваного, — кажуть в активі старостинського округу сіл Сокілець, Сигнал, Титусівка.

 — Що не встигнемо продати, пакуємо в коробки і буде передано військовим волонтерам, — каже староста громади Ольга Козак.

Директор будинку культури села Сигнал Людмила Заремблюк не тільки кондитер від природи, а й майстер плетіння дідухів. Цього разу вона з подругою по мистецькому цеху виготовили прапор України з колосків пшениці.

Запитали у дівчат культури чи повезло їм на ярмарці з оптовими покупцями?

— З оптовими не дуже, а серед щедрих — міський голова Тетяна Єрмолаєва, Аліна Діденко, директор училища Андрій Стецюк і ми купуємо хлібну випічку у сусідів по громаді. 

Крім столиків з продуктами працювали локації з військовою амуніцією та медичними засобами, які застосовуються в бойових умовах, сучасним  пожежним автомобілем та  атракціонами.

 

Шукали Сергія Гайдучка думали, що у нього вкрали гітару 

На подвір’ї залізничного училища була змонтована велика сцена для виступу артистів. На ній співали Сергій Гайдучок під гітару та маленька вокалістка із Вінниці. Потім ведучі концертної програми Тетяна Фалієва та Юрій Яремчук запросили до слова міського голову Тетяну Єрмолаєву та волонтерів міжнародного благодійного фонду «Берегиня України». Всі вони в своїх виступах дякували жителям Козятинської громади, були впевнені в нашій перемозі у війні над ворогом. Разом з тим вони закликали допомогти захисникам України чим тільки можна і бути щедрими при підході до скриньки. Співзасновниця міжнародного благодійного фонду «Берегиня країни» Олена Мед закликала передавати їх організації для модернізації старі лади та жигулі. Щоб машини росіян вже працювали на українську армію.

Кращих волонтерів і громадських активістів міський голова та «Берегиня України» нагородили іменними подяками, після чого артисти продовжили концертну програму.

Юрій Яремчук оголосив вихід соліста гурту Драфт Сергія Гайдучка. Тільки він був десь далеко від сцени. Ведучий жартома запитав глядачів: «А де Сергій, невже у нього гітару вкрали?» Ситуацію виправила Тетяна Фалієва. Вона сказала, що Сергій співатиме свої пісні, як з'явиться, і запросила на сцену духовий оркестр з солістами. Сергій Гайдучок заспівав після оркестру

 Крім рок музиканта і військового оркестру співали група вокалу Тетяни Фабіцької і сама наставник групи вокалу «Струни серця».

Коли артистам дали перепочити, організатори благодійного заходу провели аукціон сувенірів ручної роботи. Серед них були годинники у формі карти України за стартовою ціною 7 тисяч, один за ціною 4 з половиною тисячі та 2 годинники за ціною 4 тисячі. Розмальовані великі гільзи по 2 тисячі, гільзи від кулемета по 200 гривень, підставки для телефону по 200 та блокнот з дерев’яною обкладинкою по 300 гривень. Купили за стартовою ціною дві маленьких гільзи, дві підставки, один блокнот та годинник за 4 тисячі, на що Тетяна Фалієва сказала:« Мабуть на заході підприємців немає, або ми приїхали не в день зарплати в Козятині». Сувеніри залишились в розіграші до завершення програми, а концертну частину продовжила співачка Олена Пантєлєєва піснею про Україну.

Найбільше благодійний захід сподобався дітям

Діти спочатку сиділи в переробленій чудо техніці. Потім волонтери вирішили на тих залізних конях покатати дітей навколо футбольного поля. Перші кола були на помірній швидкості і без різких поворотів. Коли військові водії переконалися, що діти добре тримаються, добавли швидкості автівкам і кількість поворотів на трасі. Радості дітей не було меж, це можна було бачити і чути. Заїздів було стільки, що машини колесами перемололи до рудого зелену траву. Від кількості заїздів водії втомилися, а діти ще хотіли екстремальної розваги.

Військову амуніцію приміряли на себе дівчата. Щоправда до лиця їм були тільки каски. Приміряв на себе бронежилет головний волонтер серед дитячого оточення, Захар Іщук.

— Що, той що стоїш у ньому на посту, вже зістарівся?, — запитали юного волонтера.

— Ні, — каже батько Захара Олег, — За 2 роки син підріс та став тіснуватим.

Від дітей ми знов пішли до столиків з домашньою випічкою. Дівчата дивляться на прозорі скриньки і кажуть:«Стільки всього напекли, а люди погано купують, все на столах стоїть, тільки чотири рази на стіл докладали». «Не погано купують, просто серед покупців мало людей. Трохи пасивні у нас люди», кажуть жінки між собою

На сцені фінальну пісню виконав військовий оркестр і о 20 годині стали рахувати зібрані на ЗСУ гроші. Скільки зібрали поки не відомо.


















 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Watering Yampi

    Мда,село і люди

keyboard_arrow_up