В день нападу на Україну росіяни біжать до ЗАГСУ. У нас у цей день йдуть до церкви

В день нападу на Україну росіяни біжать до ЗАГСУ. У нас у цей день йдуть до церкви
  • День повномасштабного російського вторгнення в Україну 24 лютого росіяни хочуть зробити пам’ятною датою.
  • Принаймні такий законопроєкт розробив голова однієї з політичних партій росії і вніс його в держдуму.
  • За його словами, СВО росіяни підтримують і в цей день укладають багато шлюбів. 

У цей день для наших хлопців і дівчат немає приводу для радощів. У нас 24 лютого шлюби не укладали. Не зареєстровано жодного. Про це повідомила керуючий директор Козятинського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Інна Крейдіна. 

— Скільки зареєстровано шлюбів від початку року і скільки новостворених сімей користуються спрощеною процедурою укладання шлюбу? — запитали очільницю ДРАЦСу

Відео дня

— Зараз через зміни в 32 статті сімейного кодексу дозволено укладання шлюбу в день подачі заяви. Спрощеною процедурою користуються майже всі, хто спланував створити сім’ї. Місяць вже майже ніхто не хоче чекати, — відповіла Інна Крейдіна і додала, що від початку 2024 року укладено 32 шлюби, народилося 47 дітей, 10 розлучень і 122 людини померло. 

У суботу, 24 лютого, ми побували в церкві Іоанна Богослова. Там згадували день повномасштабного російського вторгнення і провели з цього приводу заупокійну панахиду біля пам’ятного знаку «хрест». Священник ПЦУ отець Василь відзначив, що українське суспільство, як може чинить супротив ворогу, і наші воїни героїчно відбивають атаки окупанта. 

— В Євангеліє сказано, що немає більшої любові, хто душу покладе за друзів своїх. Воїни не питали, чи буде там їм холодно, чи буде там їм їсти чи пити. Вони залишили вдома дружин та дітей і пішли захищати свою землю від російського агресора, який приходить, грабує, гвалтує, вбиває і перекручує нашу історію. Але ми знаємо, що з нами правда і з нами Господь. Де є Бог — там є правда, де є Бог і правда — там є перемога, — казав священик. —  Ми маємо пам’ятати про всіх воїнів Героїв, кожної служби ми молимось за них, щоб Господь упокоїв їх у царстві небесному. Я вірю і всі ми віримо, що вони там у царстві небесному невинно вбиті з воїном небесним архистратигом Михаїлом охороняють нашу матінку Україну.  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up