Гідний вчинок земляка. Уродженець Залізничного Олег Якимчук віддав медаль супернику

Гідний вчинок земляка. Уродженець Залізничного Олег Якимчук віддав медаль супернику

Наш земляк Олег Якимчук не професійний спортсмен, він залізничник. Тренується в «Біговому клубі». Як казав сам спортсмен, бігає коли в нього є вільний час. Біг для нього — це його хобі. А ще наш земляк возить на міжнародні змагання державний прапор і коли перемагає фінішує з ним.

Виходець із Козятина Олег Якимчук зараз корінний киянин. Переїхав він із Козятина до столиці коли отримав професію залізничника після здобуття вищої освіти в одному київському ВУЗів. Коли Олег бігав короткі й середні дистанції, виступав за козятинську команду. Саме в Козятині він став чемпіоном України. Коли почав бігати марафонські та напівмарафонські дистанції, став виступати на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Йому аплодували Прага, Вільнюс, Берлін, а Івано-Франківську він створив спортивний подвиг.

Ця подія трапилася під час Всеукраїнського півмарафону (Frankivsk Half Marathon) в Івано-Франківську ще на початку третьої декади вересня. Наш земляк перед фінішем біг третім. Недалеко до фінішу Сергій Оксенюк який на дистанції біг другим побіг на третє коло, а потрібно було виходити на фінішну пряму. Сергію почали кричати, що він збився з траси. Повернувся лучанин на дистанцію вже 3-м. Господар бігової доріжки франківець Дмитро Дідоводюк був ще далі попереду і наш земляк Олег Якимчук. Олег бачив, що суперник побіг не туди. Фінішувати другим Олег міг але вирішив почекати лучанина і фінішувати за ним. Тож першим у підсумковому протоколі перетнув фінішну стрічку 21 кілометрової дистанції франківець Дмитро Дідоводюк. Другим прибіг лучанин Сергій Оксенюк і третім — уродженець Козятин -2, нині Залізничне, Олег Якимчук.

Про вчинок Олега на біговій доріжці говорили організатори змагань і близько тисячі спортсменів, які були учасниками того напів марафонського забігу. Із самим спортсменом ми й цього разу поспілкувалися в телефонному режимі. 

Відео дня

— Як можна було поступити інакше, коли ми стільки років знаємо один одного. Така срібна медаль не може гріти душу марафонця. Вона повинна дістатися тому спортсмену, який на даному етапі виявився більше підготовленим. Я зробив те, що має робити кожен спортсмен на біговій доріжці. Мені моя бронза вагоміша за срібну нагороду яка могла мені дістатися через помилку суперника, — розповів спортсмен 

— Олег дуже порядна людина. Скільки я його знаю він завжди такий, — каже перший тренер Олега Володимир Галицький. — Пам’ятаю, що в шкільному віці він єдиний хто не хитрував і не зрізав дистанції. За ним потягнулися інші діти, які перестали хитрити в спорті

— Володимир Йосипович, а звідки вам стало відомо про спортивний вчинок Олега на змаганнях в Івано-Франківську? 

—Я про це дізнався з інтернету. Я ж кажу він дуже порядна людина. Він крім чесного спортсмена ще й патріот України. Державний прапор у нього завжди з собою і коли на міжнародних змаганнях перемагає то фінішує з жовто-блакитним стягом.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:21 Футбольна весна прийшла у Козятин 20:19 У Сестринівську гімназію завітав Воїн Віталій Кодлубай. Зворушливе відео play_circle_filled 16:48 В пам'ять про полеглих Героїв у Козятині висадили 150 кущів троянд photo_camera 15:00 Елегантні та вишукані вечірні сукні: як обрати плаття на вечір (Новини компаній) Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 14:00 Нові автоклави, стерилізатори: у баклабораторії ЦРЛ замінили обладнання, майже 20-річної давнини 12:35 У нашому районі у ДТП загинула 20-річна дівчина 11:00 Який вигляд матимуть Алеї Слави на цвинтарях Козятинської громади 10:17 Проігнорував сигнал світлофора та виїхав на переїзд: обставини смертельної ДТП 09:28 У турнірі дружин юних рятувальників-пожежних перемогла команда «Блискавка» play_circle_filled photo_camera 08:25 На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up