Учні училища старалися. На ярмарку готували продукцію, як для самих себе

Учні училища старалися. На ярмарку готували продукцію, як для самих себе
  • Протягом 2-х днів в залізничному училищі проходив благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ.
  • В ньому брали участь всі групи училища, які отримують професію після 9-ти класів. Хлібна здоба та тістечка вражали оригінальністю.
  • Деякі екземпляри були оцінені покупцями ярмарки у півтисячі гривень.

Стартував благодійний ярмарок у понеділок, 19 лютого, зранку. Ми прийшли на благодійний захід за 10 хвилин до відкриття.

Там ще йшли останні приготування. Вітрини вже повністю були заповнені хлібною випічкою, а дівчата офіціанти ще і ще підносили випічку. Коли хтось з класних керівників сказав, що вже не треба нести, тому що ніде ставити, дівчата з групи № 212 провідників, які на ярмарці виконували роль продавців, пішли чепуритися.

Відео дня

До початку ярмарки залишалося ще 5 хвилин і ми вирішили, що ще встигнемо поспілкуватися з майстром групи № 105 Раїсою Юр-Кирилюк.

— Тут діти моєї групи. Вони всі вихідні пекли і принесли стільки виробів, що я, як керівник групи, навіть не сподівалася, що діти так активно відреагують, щоб взяти участь у благодійній ярмарці. Діти, які не мали можливості щось вдома спекти, вирішили допомогти ЗСУ грошима.

— Тобто все, що тут є, це учні училища пекли вдома?

— Так, з купленого тут нічого немає, — каже Раїса Петрівна.— Діти і їх батьки дуже постаралися.

В перші хвилини благодійного заходу найактивнішими покупцями були керівники груп.

Директору училища Андрію Стецюку сподобався апетитний тортик. Він за власної ініціативи оцінив його у 500 гривень. Купив і пригостив ним майбутнього провідника пасажирських вагонів Аліну.

Запитали очільника училища чия ідея акції на підтримку ЗСУ

— Ініціатива класних керівників груп, старости училища і учнів, а ми, педагогічний колектив, цей захід підтримали, — сказав директор і пішов з ярмарки займатися своїми справами.

З старостою училища Веронікою Рожневською ми вже були знайомі. Це вона за 5 хвилин до початку ярмарку, робила зачіски дівчатам продавцям.

Попросили її розповісти звідки взялася у неї ідея організувати ярмарку на підтримку ЗСУ.

— Справа в тому, що багато випускників нашого училища захищають нашу країну від ворога і таким чином ми хочемо їм допомогти. Ярмарка, яку ми проводимо 19 і 20 лютого, у нас не перша. Ми вже передали нашим воїнам 17 тисяч гривень на дрони, а також вже в цьому році сплели 18 маскувальних сіток, — каже Вероніка, — Щодо сіток, то плетемо ми їх з 2014 року. Також робили окопні свічки і через волонтерів передавали їх на передову. До Дня Святого Миколая проводили акцію «Скринька тепла і добра», складали бокси для хлопців і також через волонтерів передавали їх на передову. Такими своїми діями ми намагаємося наблизити перемогу нашої країни. І цім ми будемо займатися до кінця війни, — сказала Вероніка.

Масовий розпродаж тістечок, які сміливо ще можна назвати мозаїкою барв, був, коли грипи навчального закладу вийшли після занять на перерву.

Хоча забезпечували торги п’ятеро продавців, не кожному вистачало терпіння стояти у великій черзі. Наприклад, Олександру з Віталієм сподобалася тістечко «картопля» та піца. Вони вирішили прийти на ярмарку, коли буде перерва з наступної пари.

За 15 хвилин більшість покупців ярмарки вже були на уроках, дівчатам продавчиням був невеличкий перепочинок перед тим, як знов наповнити здобою і тістечками вітрину їдальні. Саме в той момент потрапила в наше поле зору з підносом апетитної піцци учениця другого курсу групи «кухар-кондитер-офіціант» Ася Циплакова. Коли почалася війна, вона жила в Краматорську на Донеччині. Залишатися у Краматорську було небезпечно, Ася з подругою своєї мами переїхала до Козятина, а восени 2022 року прийшла на навчання до нашого училища.

Підсумки своєї роботи продавці і покупці будуть підбивати по завершенні ярмарки. Наші підсумки вже готові. Захід пройшов на хорошому організаційному рівні.

У понеділок, 19 і вівторок 20 лютого, благодійну ярмарку на підтримку ЗСУ провели групи, які навчаються в училищі після 9-го класу. Після 20 лютого подібну ярмарку готові провести помічники машиністів, кулінари чи оператори комп’ютерного набору. А всі разом допомагатимуть ЗСУ до їхньої перемоги над московитами.

В середу 21 лютого стало відомо, що на ярмарці було зібрано 18 тисяч 360 гривень. Ці гроші глова методичної комісії класних керівників Ірина Хомюк з Ларисою Рожук передадуть на потреби військових. Планують це зробити через Ірину Колесник чи іншому волонтеру у якого вже відкритозбір коштів на ЗСУ.

 








 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up