У районі вчора горів сухостій, а в Самгородоцькій громаді — гараж

У районі вчора горів сухостій, а в Самгородоцькій громаді — гараж
  • Вчора на Вінниччині рятувальники загасили 16 пожеж, 10 з яких сталися на відкритих просторах. Розповідаємо, що та де горіло.

Про пожежі 11 липня повідомляє Головне управління ДСНС України у Вінницькій області.

Пожежі в екосистемі

Вогонь пошкодив майже вісім гектарів землі у Хмільницькому, Вінницькому, Тульчинському та Гайсинському районах. 

Найбільша пожежа сталася у Тульчинській громаді, де через людську недбалість згоріло 2,8 гектара сухої трави та чагарників.

Відео дня

Ввечері в Літинській громаді за межами села Новоселиця через потрапляння невідомого джерела вогню згоріло 2,5 гектари стерні.

Ще 1,5 гектара сухої трави спалахнуло через необережне поводження з вогнем невідомою особою в Ольгопільській громаді за межами села Демівка.

В селі Щасливе Крижопільської громади на території приватного домогосподарства полум'я знищило 0,4 гектара пшениці.

Пожежі в будівлях

Через необережне поводження з вогнем невідомого в селі Устя Бершадської громади горіла господарська будівля, а в селі Широка Гребля Самгородоцької громади зайнявся гараж.

Ймовірно, недолік конструкції печі та димаря став причиною пожежі в господарській споруді в селі Садове Літинської громади.

У Жмеринці вчора ввечері рятувальники загасили пожежу у квартирі на четвертому поверсі. Причиною займання стало коротке замикання електромережі. На щастя, ніхто не постраждав.

Рятувальники закликають людей неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки як вдома, так і на відкритій території.

Пам'ятайте: вогонь може за лічені хвилини знищити не лише майно, але й людське життя.

Довідка

Горіння сухої рослинності — процес некерований. Досить швидко незначне займання може перерости у масштабну пожежу. Тож, якщо ви раптом помітили вогонь, не зволікайте та терміново телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».

Випалювання сухої трави та сміття карається штрафом від 3 060 до 21 420 гривень. Обернутися може й кримінальною відповідальністю. Все залежить від збитків, завданих екосистемі.


Читайте також:

З «Водограєм», ярмарком та холі фарбами: як і коли святкуватимемо 150-річчя Козятина

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up