У МОЗ зізнались, що закривали парки і обприскували дороги скоріше для психологічного ефекту

У МОЗ зізнались, що закривали парки і обприскували дороги скоріше для психологічного ефекту

До 11 травня в Україні діє заборона на прогулянки в парках, та вже з понеділка, обмеження  пом'якшуватимуть. Це означає, що українцям дозволять гуляти парками та скверами. 

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів чому насправді діяла заборона на прогулянки в парках. 
– Ми закривали свого часу парки, робили обприскування доріг, це було питання впливу не на епідеміологічний процес, а на психологічний,– зазначив Ляшко. А також додав: «Коли парки закриті, у людей немає відчуття безпеки». За його словами, саме відчуття тривоги допомогло українцям зрозуміти, що краще залишатися вдома. 
Головний санітарний лікар розповів, що методику психологічного впливу перейняли в інших країн. Зокрема, аналізували заходи, до яких вдавалися в Китаї, Італії, спілкувалися з послами інших держав. Ляшко зазначив, що після цього зрозуміли, що люди не бачать коронавірус, це невидима інфекція. Тому потрібно було створити певний психологічний ефект, аби люди дотримувалися карантину.

Опитування

Чи варто було, на вашу думку, на час карантину закривати парки/сквери?

Читайте також:

Відео дня

Як змінювався козятинський парк впродовж років
Карантин продовжили до 22 травня. Що дозволять вже з наступного тижня?
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Риа я твой рот ебал

    И разве это страна блядь ? Цирк какой-то

    Артем reply Риа я твой рот ебал

    Кому не нравится Украина - чемодан-вокзал-Китай(или любая другая страна). У нас хотя бы все освещается прессой, а в Китае до сих пор коммунизды врут, что победили вирус и своему народу рты полицейскими дубинками затыкают
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:20 Козятинська ЦРЛ отримала інфузійні насоси від благодійників 15:32 Вінниччину накриє циклон. Попереджають про грози, місцями з градом та заморозки play_circle_filled 14:20 Як у Козятині байкерський сезон відкривали photo_camera 13:07 Минула річниця, як від важкої хвороби зупинилося серце Воїна Михайла Юрчука Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 12:01 Церква Святої Параскеви давно не бачила стільки радості в очах прихожан 11:00 Разом з військовими і відомими вінничанами встановили Рекорд України 10:05 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 10:00 Козятинські легкоатлети змагалися у Білій Церкві. Є перші місця photo_camera 09:02 Герою з Козятина Дмитру Іванову присвоїли орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) 08:18 Козятинчанка Марія Шпатківська та військовослужбовець Євген поєднали свої серця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up