У Козятині відкриють молодіжний простір «Підval»

У Козятині відкриють молодіжний простір «Підval»
У цій кімнаті буде молодіжне кафе. Наразі там проходить ремонт
  • Уперше у нашому місті з’явиться місце, де молодь буде проводити творчі вечори, тренінги, кінопокази і не тільки.
  • У Центрі дитячої та юнацької творчості облаштовують молодіжний простір «Підval», користуватися яким зможуть не тільки школярі.
  • Розповідаємо, що там планують зробити

Центр дитячої та юнацької творчості виростив не одне покоління козятинчан, адже практично кожен, хто виріс у місті залізничників, неодмінно відвідував принаймні один із гуртків. Та зовсім скоро у закладі буде не тільки гурткова робота — там облаштовують сучасний молодіжний простір. Він називатиметься «Підval».

— Таку назву запропонувала молодь, — розповідає Інна Мадей, начальник управління освіти та спорту. — Трохи незвична назва для приміщення, пов’язаного з дозвіллям, але зупинилися на тому, щоб перших три літери написати українською, решту — латиницею.

Майбутній молодіжний простір облаштовують на цокольному поверсі. Він займатиме дві просторі кімнати.

Відео дня

— Тут у нас буде роздягальня, — відчиняє двері Оксана Клірішенко, директорка Центру дитячої та юнацької творчості. — Тут стоятимуть вішаки, також ми облаштуємо теплу підлогу. Двері перед входом у залу ми зняли. 

Проходимо далі і потрапляємо до великої зали. Поки що тут голі стіни і будівельні інструменти. У цій залі буде простір, де молодь зможе організовувати зустрічі, виступи, кінопокази та інші заходи. 

— У нас виділяється окрема зона для сцени, — показує Оксана Клірішенко. — Перед сценою буде зона для глядачів, яка буде облаштована сучасними меблями. Ми хочемо створити невимушену атмосферу. Частину цієї кімнати ми відводимо під читальну зону. Плануємо зробити її триярусною — стелажі з книгами, подушки, на яких можна буде посидіти і погортати книжку, створять неймовірну атмосферу слова.

У другій кімнаті планують облаштувати молодіжну кав’ярню, де можна буде влаштовувати тренінги, дискусії, конференції чи просто спілкуватися за чашкою кави або чаю. Тут стоятимуть столики зі стільцями. Частину приміщення обладнають як мінікухню, тож буде змога приготувати не лише каву, а й смаколики.

Дизайн і концепцію молодіжного простору розробляють члени молодіжної ради.  Ремонт у приміщенні триває — він стартував восени минулого року. Почали з відмостки та демонтажу штукатурки. В управлінні освіти та спорту кажуть — через те, що навколо будівлі ЦДЮТ не було вимощення, під підлогою на цокольному поверсі постійно збиралася вода, тому кабінети були надто вогкі. Після того, як почали облаштовувати вимощення, проблему вдалося усунути.

Ремонтують майбутній молодіжний простір не тільки за рахунок міського бюджету. Центр дитячої та юнацької творчості подав заявку на участь у проєкті «БУР», який оголосила всеукраїнська громадська організація «Будуймо Україну разом». У рамках цієї акції ЦДЮТ отримає кошти на облаштування молодіжної кав’ярні та кухні. У лютому будуть запрошувати волонтерів працювати на будівництві. Вже цієї п’ятниці, 9 лютого молодь запрошують долучитися до створення молодіжного простору. Будуть проводити демонтаж і обробку стін, підготовку до подальших оздоблювальних робіт. Початок о 14:00.

Тож, імовірно, вже цьогоріч Козятин матиме сучасний молодіжний простір, який зможуть відвідувати не лише школярі, а й молодь віком до 35 років.

 

Читайте також:

Козятинчан просять долучитися до акції «Подаруй бібліотеці українську книгу»

НМТ 2024: перелік предметів та строки проведення

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (74)
  • Лариса Михайлик

    Назва.....😡👎👎👎
  • Katya Kunytska

    Молодь, яка обирала назву навряд чи пам'ятає ваш "підвал" або "притон" як більшість вважає. Для багатьох зараз, підвал асоціюється дійсно з укриттям. Місце для молоді, тому вони та повинні вирішувати яка назва їм ближча, чи потрібне це місце і яким розвитком вони там займатимуться. Молодь зараз прогресивна та активна, вони цікавляться ІТ, дронами, наукою та власним самовдосконаленням. Давайте не будемо гасити їх "вогник" та інтерес!
  • Козятин Вело

    Колись був популярний підвал там де автомотовело,половина молоді витрачали там свої кишенькові
  • Надя Порхун

    Чим погано назвати "Простір"?

    Anastasia Sergeevna reply Надя Порхун

    Надя Порхун молодіжний простір «Простір»,це вже тавтологія якась виходить

    Алла Ильчук reply Надя Порхун

    Надя Порхун не круто

keyboard_arrow_up