У березні коронавірус вбив 16 козятинчан

У березні коронавірус вбив 16 козятинчан
  • Кількість летальних випадків від COVID-19 продовжує невпинно рости.

Пандемія не збавляє обертів і стрімко шириться Україною. У суботу, 27 березня, «почервоніла» Миколаївщина, а у понеділок, 29 березня, — Чернігівщина. Відтак вже у 10 регіонах нашої країни встановлено «червоний» рівень небезпеки. Наша область досі перебуває у помаранчевій карантинній зоні.

На Вінниччині у четвер, п’ятницю та суботу фіксували по 700–800 нових випадків за добу. Починаючи від неділі, кількість інфікованих трохи пішла на спад. За добу стали фіксувати 300–400 нових хворих. Але про стабілізацію говорити ще надто рано, адже продовжує зростати не лише кількість інфікованих, а й летальних випадків у регіоні.

На Козятинщині теж ситуація невтішна. За даними міжрайонного відділу лабораторних досліджень, станом на середу, 31 березня, у нас вже 2 338 випадків захворювання на COVID-19. За останні сім днів у нас додалося 295 нових хворих. Тоді як минулого тижня ця цифра була значно меншою — протягом 18–24 березня додалося 211 випадків захворювання на коронавірус. Тож кількість інфікувань продовжує невпинно зростати.

Відео дня

Так само продовжує невпинно зростати кількість летальних випадків від COVID-19. Їх реєструють чи не щодня. До прикладу, у четвер, 25 березня, повідомляли про те, що за ніч у стінах нашої районної лікарні померло троє пацієнтів, хворих на коронавірус. Летальні випадки були у вихідні, у вівторок та середу. Загалом на Козятинщині COVID-19 забрав життя вже 42 осіб. Лише за останні сім днів додалося 9 летальних випадків.

Лише за березень 16 мешканців колишнього Козятинського району не впоралися із коронавірусною недугою і відійшли у вічність. Це — найбільша кількість летальних випадків за один місяць від початку пандемії, яка триває вже рік.

Про те, що ситуація дедалі більше погіршується, свідчить іще один факт. Минулого тижня у Міську раду прийшов лист від заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони щодо епідемічної ситуації у Козятинській громаді. Як йшлося у листі, станом на 23 березня у нас спостерігався приріст захворюваності на рівні 12,43 %. Нині ця цифра може бути навіть вищою.

Цього тижня у школярів Козятинської громади завершилися весняні канікули. Та з понеділка діти так і не сіли за парти. Учні продовжують навчатися у режимі онлайн, позаяк ситуація із захворюваністю на коронавірус не покращується.

 

Читайте також:

Майже півсотні інфікувань та чергова смерть: свіжі дані COVID-19 на Козятинщині та області

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up