Турнір пам’яті Василя Пирогова пройшов з купою приємних помилок

Турнір пам’яті Василя Пирогова пройшов з купою приємних помилок
  • У другу річницю, як Василь Пирогов віддав життя за Україну і за нас з вами, у Козятині відбувся футбольний турнір в пам’ять про
  • нього. В цей день, 21 рік тому, в житті Василя сталися дві знаменні події. Перша — Вася став грати в команді «Інфолайн Поділля»
  • Друга — він взяв участь в чемпіонаті України

За планом футбольне поле стадіону «Локомотив» було поділене на два майданчики з переносними воротами. Ігри мали проходили за коловою системою у форматі 8+1 одночасно на 2-х майданчиках. Організатори турніру вирішили, що краще буде, коли маленькі футболісти гратимуть на одному полі, а на другому будуть проводити розминку перед грою.

Перша гра відбулася ще до офіційного відкриття турніру. На майданчик вийшли «Фортуна» (Андрушівка) та житомирський «Олімпієць». По завершення гри відбулося урочисте відкриття турніру.

До присутніх звернувся головний організатор і тренер Василя Пирогова Петро Міськов. Він згадав про команду «Інфолайн Поділля», яка виступала в чемпіонаті України і про гол, який забив Василь Пирогов на виїзді команді з Черкащини.

Відео дня

Також тренер розповів, як започаткували турнір пам’яті і що день турніру співпадає ще з двома важливими датами в житті Василя.

— Мені важко говорити останніх два з половиною роки, але життя продовжується. Сьогодні, 15 червня, збіглося дві дати. Перша — це 21 рік, як Василь Пирогов почав грати у складі команди «Інфолайн Поділля», гравці якої нині боронять нашу землю. Трьох ми вже похоронили, і ще за трьох футболістів тої команди поки що нічого не відомо. Сьогодні ми зустрілися для того, щоб пом’янути нашого товариша, нашого побратима, що він був у нашому житті поруч з нами, — казав Петро Міськов і додав: — Коли до мене зателефонував Слава Свирида і просто сказав: «Тренер, ви повинні бути разом з нами», я зрозумів, що є якась втрата. Слава сказав, що проводимо в останню дорогу Васю Пирогова. Листаючи в пам’яті сторінки життя Васі, я згадав про важку гру у місті Шевченко Черкаської області. Ми той матч виграли з рахунком 3:0 і один із голів забив Вася Пирогов. Ми сьогодні з вдячністю вшануємо його пам’ять хвилиною мовчання, — сказав тренер загиблого воїна і передав слово сестрам Героя Ользі і Катерині.

Ольга подякувала всім за пам’ять про брата:

— Дякую всім за турнір на честь пам’яті нашого брата, за організацію тренеру Петру Івановичу та всім меценатам, які хочуть залишитись невідомими. 

Сестра Катерина також висловила вдячність усім.

В грі за номером два зустрілися команди господарі «Локомотив 1» та «Локомотив 2», а в наступній грі футболістів «Локомотив 2» замінили на полі гравці «Олімпійця» з Житомира. Потім помірялись силами «Фортуна» і «Локомотив 2» Після цієї гри визначились команди, які боротимуться за 3–4 місце і які команди будуть грати в фіналі.

За золоті нагороди за 3-тє місце боролися «Олімпієць» та «Локомотив 2». Справа в тому, що організатори турніру виходили з того, що в турнірах пам’яті перемагає дружба і закупили для всіх учасників медалі «найвищої проби». І це одна із приємних помилок.

Цікаво, що найактивнішими вболівальниками у всіх іграх турніру були батьки «Фортуни». Вони нагороджували аплодисментами вдалі дії атакуючої команди і сейми воротарів.

У фінальній зустрічі за золото «першої і другої проби» боролися «Фортуна» та «Локомотив 1». У рівній грі в першому таймі «Локомотив» пропустив двічі. В другому таймі команди обмінялися голами. Фінальний свисток арбітра зустрічі Петра Міськова зафіксував рахунок 1:3.

Так добіг турнір пам’яті до приємної миті для дітей — нагородження. Всі команди були нагороджені медалями, грамотами, чашками і статуетками з портретом Василя Пирогова.

Від сестер Героя маленькі футболісти отримали пакети цукерок і солодку воду. Виявилось, що для дітей це й був головний приз. На що Петро Міськов жартома сказав:«Я зрозумів, що замість медалей треба було давати цукерки. Маю такий великий досвід і помилився».

Завершилися змагання колективним фото. Турнір був добре організованим і пройшов у винятково дружній атмосфері. Тільки залишився від нього гіркий присмак, що війна ще не завершена і що не було на турнірі пам’яті нікого від влади. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up