«Ця вода як нафта»: козятинчани пікетували під міською радою через підвищення цін на воду

«Ця вода як нафта»: козятинчани пікетували під міською радою через підвищення цін на воду
  • Мешканці Козятина в шоці. Ціну на воду підняли втричі.
  • В соцмережах вже кілька днів обговорюється питання підвищення тарифів на воду для козятинських споживачів. 
  • На будинках козятинців з’явилися оголошення від водопостачальників, що вода коштуватиме 41,13 грн. за куб, а це втричі збільшує попередню ціну.
  • Люди обурені. Адже в загальному по Україні вартість води збільшується на 15-20%, а в Козятині - на 300%. 
  • З таким скачком цін козятинчани категорично не згодні. За що платити 40 гривень, за брудну, смердючу, технічну воду?

Рішення про зростання тарифів водопостачання та водовідведення прийняли на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Члени комісії підписали постанову «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 16 червня 2016 року № 1141». йдеться про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Згідно постанови ціна в Козятині за один метр кубічний становить 41 гривню і 13 копійок. А це втричі більше за попередній тариф.У міській раді, сьогодні, 10 лютого, провели позачергову сесію стосовно підвищення тарифів на воду. А козятинчани вийшли проявити свою громадську позицію і пікетували під стінами «білого дому».

Відео дня

Що кажуть люди?

— Я скажу так як є — це все наслідки так званої революції гідності 2013-2014 років, — розповів газеті козятинчан Анатолій Любімов. —  Діло в тому, що кредитів МВФ не дає, тому що вони були закладені під землю ще з самого початку. А красти звідкись потрібно, набивати собі зарплати, кишені. От вони і видумують, як не тарифи, то телебачення, то ще щось.

— Вода як нафта, фільтри не витримують. Вона технічна, не питна, — каже козятинчани Петро Чорний. — Я за 14 гривень платив «через зуби», а це 41. Це жах! Я категорично проти такої ціни. Ви знаєте, я коли до доньки в Київ приїжджаю, то в них вода в крані смачна, чиста і коштує 20 гривень. А я купую в автоматах пити. Краще б підключитись до водокачки, це все рівно технічна вода, але  хоч не будемо платити «Укрзалізниці».

 

«Що це за вода, всі до криниці ходять, а вона тільки для туалету. Підемо на залізницю. Перекриємо полотно. За кого вони нас мають? Що ж це робиться? Дайте депутатам три тисячі і хай вони спробують прожити!» — викрикували ще люди з натовпу. 

 

Будуть подавати в суд

До людей під міською радою вийшла депутат обласної ради Ірина Колесник. Саме вона напередодні закликала людей зібратися і не мовчати. Депутатка розповіла, за що голосують депутати на позачергові сесії.

— Прийняли перше рішення — звернутися до суду, щодо призупинення таких тарифів, — каже пані Ірина. — Постало питання, щоб ще раз звернутися до Укрзалізниці про передачу мережі водопостачання на баланс міста. Для того, щоб можна було впливати як на цінову політику, так і на якість води Також на сесії подається рішення про експертизу, що наша вода дійсно технічна. Підняття цін на воду по всій Україні, але в межах 20%.  А в Козятині ціна зростає майже на 300%. Підключаються найкращі юристи, які будуть допомагали міській раді судитися. Будемо бачити через 10 днів, коли ми подамо звернення до «Укрзалізниці» та НКРЕКП, на основі чого вони зробили таку ціну? Якщо ми будемо стояти і мовчати, відповідно нам залишать такі тарифи і ще більше підіймуть. Якщо в нас не буде своєї постійної мережі водопостачання, то така маніпуляція буде постійною. За рахунок інвесторів, які вкладають в Україну, можна робити свій водоканала і мережі окремо.

Почувши, що влада не стоїть осторонь, люди порозходились. Натомість сьогодні, 10 лютого, о 18.00, містяни зберуться знову на центральній площі міста. Відбудуться громадські слухання щодо підвищення цін на воду.

Нагадаємо:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Василь з махаринець

    Хуже чим прі Парашенка нє будет кричали они!!!!! Гнать баригу!!!! Армію мову і віру на хлєб нє намажеш!!!!   От тепер намазуйТЕ!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації 19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up