Три райони в області: «Для людей по суті нічого не зміниться»

Три райони в області: «Для людей по суті нічого не зміниться»
  • Думка. Останні декілька днів козятинчани активно обговорюють перспективний план формування громад на Вінниччині.
  • Адже до децентралізації наша область мала 27 районів.
  • Наразі вирішується питання створити чи то п’ять районів чи то три — остаточного рішення ще немає.

Ми неодноразово піднімали це питання і писали пояснення до мешканців Козятина, що після ліквідації району чекає на козятинчан.

Звісно, мешканців громади хвилює те, що Козятин поки що не розглядається обласною владою як один із центрів майбутніх новоутворених об’єднаних районів. Свою думку стосовно цього висловила і депутат обласної ради, козятинчанка Ірина Колесник.

Відео дня

— Перше моє депутатське звернення я направила ще 14 травня, — розповідає Ірина. — Я звернулася до голови ОДА, до Прем'єр-міністра і до міністра регіонального розвитку про те, щоб розглянули можливість створити округ з  центром у Козятині згідно методики  та інфраструктури фінансового забезпечення. Я отримала відповідь, про те що в області взагалі розглядають тільки три райони. А саме Могилів-Подільський, Гайсинський і Вінницький. Чиновники посилаються на методики. Але ще буде ряд обговорень і на рівні адміністрації, і на рівні мінрегіону. І твердження про те, що за довідки треба буде їхати кудись, хибне . Це обман. Хочу заспокоїти людей — всі довідки, як і раніше будуть надаватися на місці, старостами, головами ОТГ. 

За словами Ірини Колесник, вона буде відстоювати це питання і на обласному рівні, і на регіональному і робити все для того, щоб наш Козятин був одним із центрів.

 

 

8 гарячих точок реформи. Що розповіли на пресконференції В’ячеслав Негода та Віталій Безгін

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Віталій

    Козятин проти Калинівки і Хмільника це депресивне місто з ямами безперспективністю і неохайною архітектурою порівняно з Калинівкою і Хмільником Одним словом нічого для розвитку там не немає хоча місто обл значення але ями на дорогах погані тротуари хати Маланки знищують міський простір на безликий Ще радійте що громада буде Який там район Не смішіть Калинівку та Хмільник
  • Дмитро Анатолійович Поліщук

    Одне питання, а чому козятин не розвивався.. а весь час за чужий рахунок жив, чому в козятинському районі в селах все що можна позаберали і по скорочували? Вселах , особливо далеких, особливо відаллених, наприклад в Немирінцях немає медичного працівника.. З козятина закрита районна лікарня номер 2 , Махнвівська. Цеж рішеня не московія приймала, і не сепари... Цеж іде з козятина, щоб самим вижити і жирненько сиділось, то  на інших НАЧХАТИ!... а тепер область і інші райони начхали на козятин . БУМЕРАНГ! Тепер козятин зазнаєж що таке нелюбов і забуття до них.. тепер козятину обідно, а був час коли козятин ОБІЖАВ інших.. тепер в яму сам падає, яку нарив...І це не за день.... а десятелітями, і ще почалось за часів СССР... тому наслідки. В козятинському районі районні дороги ЖАХ, транспортне сполучення ЖАХ, медецина ЖАХ... далі просто слів немає.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:25 На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки 21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up