«Сядь на своє місце, а то й робота буде така»

«Сядь на своє місце, а то й робота буде така»
  • У четвер, 9-го листопада, було чергове зібрання ради ветеранів. На порядку денному було лише одне питання.
  • При раді ветеранів створили жіночу раду, головою обрали Надію Лобозінську.

Почала жіноча рада свою роботу з невеличкого пожвавлення. Коли голову жіночого крила було обрано, голова ради ветеранів Федір Кропива звернувся до Надії Лобозінської, і запросив її на місце керівника, щоб вона починала свою роботу. 

Відео дня

— Та я звідси буду вести засідання, — відповіла жінка.

— Сядь на місце, а то й робота буде така, — каже голова ради ветеранів. І тоді вже пані Надія сіла на запропоноване місце.

— Якою буде наша робота, навіть не знаю, — каже новообраний голова. — Проблем у нашій громаді накопичилось багато. Взяти, наприклад, бюджет нашого міста. Кінець фінансового року, «податок на землю». Коли були квартальні комітети, ми розносили квитанції самі, зараз вони лежать, нікому рознести, а це гроші громади. Піднімали питання, що треба зробити, щоб не виникало по місту стихійних смітників. В таких випадках нам треба звертатися до адмінкомісії, щоб на тих, хто складає сміття у невстановленому місці, адмінкомісія складала протокол.

Згадували про вулицю Благодатну, коли дорогу вже перекопали в п’яти місцях. 

— Сьогодні йду, а на місці, де був асфальт, землею засипають, — розповідає ще одна Надія. — Я розумію, що до пошкодженого кабелю треба дістатися, але є прилади, якими можна визначити місце пошкодження електролінії, а не копати за принципом тут нема обриву, то копаємо в іншому місці.

Піднімали питання війни. Зараз йде війна у нас є багато проблем жінок. Є вдови загиблих військових, є матері. Казали, що треба це питання підняти перед управлінням праці, може комусь дровами треба допомогти чи дати якусь іншу допомогу.

Непогано було б таких людей вітати з датами. Нехай матері та дружини знають, що за їхніх рідних і близьких, хто загинув за Україну, пам’ятають.

На думку більшості членів жіночої ради, в громаді мають поновити свою роботу квартальні комітети. В приватному секторі без них не обійтися. Щоправда, в цьому питанні думки жінок розділилися. Справа в тому, що в жіночому крилі є голови нелегітимних квартальних комітетів. Одні вважають, що з таким питанням до міської ради треба звернутися вже зараз, щоб вони заклали на діяльність квартальних комітетів фінансування. 

— В міській раді про ситуацію з квартальними комітетами знають і жіноча рада створюється для вирішення питань громади, а не наших особистих. Я вважаю,  що з питанням фінансування квартальних комітетів ми не повинні нагадувати міській раді, — каже пані Поліна.

Така думка була підтримана головою жіночої ради і більшістю голосів. 

Вирішили, що жіноча рада буде проводити засідання два рази на місяць. Коли якесь питання потребує швидкого реагування, збиратимуться позачергово.

По завершенні засідання ми звернулися до голови ради ветеранів Федора Кропиви та запитали у нього, яка основна ціль створення жіночої ради?

— Жіноча рада — це не щось нове в нашій громаді, вона була створена ще за правління Акопова.Тільки існувала вона лише на папері, — каже Федір Кропива. — Були в тій жіночій раді голова, були заступники, але роботи від тої жіночої ради ніякої не було. Ми на попередньому засіданні президії ради ветеранів вирішили створити таку жіночу раду, яка б вирішувала питання, пов’язані з життєдіяльністю нашого міста. Тим паче, що зараз триває війна. Матері, дружини повинні сказати своє слово відносно тих подій, які приходять у нашу громаду. Не все від нас залежить, але будемо старатися, щоб проблеми дружин і матерів було почуто, — сказав голова ради ветеранів Федір Кропива.

 

 


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up