Стовп є, а світла немає. І так вже рік

Стовп є, а світла немає. І так вже рік
«Ось тільки від нього кронштейн стирчить». Петро Мельнічук показує стовп, з якого зняли ліхтар
  • На розі вулиць Матросова та Трудової ще взимку з електроопори зняли ліхтар.
  • Відтоді той сектор не освітлюється.
  • Це заважає місцевим мешканцям.
  • Наші журналісти дізнавалися, чому ліхтар досі не встановили.

До редакції газети «RIA» звернувся мешканець вулиці Матросова, Петро Мельнічук. Чоловік повідомив, що близько двох років тому у тій частині вулиці, де він живе, зробили вуличне освітлення. Це у мікрорайоні, що в народі називається «посьолок».

— Це в кінці Матросова, там з одного боку хати є, а з іншого боку вже посадка, — розповів чоловік телефоном. — То там поставили через один стовп ліхтарі. У нас він посвітився трохи, не довго, потім він гавкнувся.

За словами Петра Мельнічука, довгий час той ліхтар висів і ніхто не приїжджав його лагодити. Тому чоловік 6 вересня минулого року пішов до приймальні міського голови і написав заяву про те, щоб ліхтар відремонтували.

Відео дня

— Відповіді мені не прийшло, пішов ще раз, дали мені копію відповіді, яку відправили, але я не отримав. Копія відповіді у мене зараз є, — продовжує козятинчанин. — Так той рік закінчився, ніхто туди не приходив і не приїжджав. А цього року, здається, у лютому приїхали, зняли цього ліхтаря, забрали. Залишився лише кронштейн.

Ми попросили Петра Мельнічука показати нам той стовп і домовилися про зустріч.

Коли ми прийшли на місце події, побачили, що на стовпі, що стоїть між будинками № 273 та 275 на вулиці Матросова (на розі вулиць Матросова і Трудової) на стовпі дійсно немає ліхтаря.

На сусідній електроопорі теж ліхтар відсутній.

— Ось тільки від нього кронштейн торчить, — показав нам чоловік на стовп. — А той не світиться. Ліхтарі стоять не на кожному, а через один.

Ми попросили козятинчанина показати нам копію відповіді на звернення. «На ваш лист до міського голови щодо ремонту ліхтаря вуличного освітлення по вулиці Матросова 273–275 опора № 66 інформуємо, що заявку по вищевказаному питанню внесено до плану поточного ремонту мереж зовнішнього освітлення», — вказано у відповіді. Документ датований 24-им вересня 2018 року.

— Чи зверталися ви з цього приводу до РЕМу? — запитали ми чоловіка.

— А це не РЕМ, якась контора є, міська, якось називається, я забув. РЕМ за це не відповідає, — відповів мешканець вулиці Матросова. — Вони там поділилися, зараз чорт ногу зламає. Тобто там виходить, що одні відповідають за дріт, інші за вуличне освітлення, треті за ще щось. Воно глухо, як в танку.

За словами Петра Мельнічука, з цією проблемою до міської влади звертався лише він. Його сусіди це питання не порушували.

— А тут яка склалася ситуація — тут фактично ніхто не живе, — каже Мельнічук і показує на сусідню хату. — Хазяйка померла, вони роблять ремонт уже десь третій рік, на вихідних з’являються. Там теж померла. Син її живе ближче до залізниці тут, на «посьолку». Там вони теж коли-не-коли з’являються. У нас тут теж так. Ми тут з весни, бо померла мати. Тут в основному так — взимку наїздом, а так з березня місяця весь час.

Виходить, що у трьох хатах практично ніхто не живе. Чоловік каже, що цей сектор наче яма.

Відсутність вуличного освітлення заважає йому та його сім’ї.

— Буває, треба поїхати до Києва. Жінка взагалі панікує, бо боїться сама. Ну нікого немає, хоч караул кричи виходь, тут темно, — додає мешканець вулиці Матросова.

Аби мати бодай якесь освітлення на вулиці, чоловік встановив світлодіодний ліхтар на подвір’ї.

— Увечері вмикаються ліхтарі, то тут вмикаємо альтернативне освітлення, — жартує козятинчанин. — О восьмій вечора ми його вмикаємо, щоб трохи на вулицю світило. Туди не хотів тягнути на калітку, думаю, так видно, в принципі, туди. Там лампочка світлодіодна. Вона там три вати, чи що. Я так порахував, що воно не багато накрутить.

Петро Мельнічук каже, що навіть пропонував сусідові зібрати кошти на новий ліхтар.

— Я кажу, Вова, давай скинемося, купимо ліхтар, — продовжує чоловік. — Але ж я не полізу його сам підключати, якщо вже на те пішло.

«Дали ліхтар на ремонт по гарантії»

Ми звернулися до Управління житлово-комунального господарства, аби дізнатися, чи встановлять ліхтар на електроопору № 66, що на вулиці Матросова  273–275. Там нам повідомили, що ліхтар встановлять наступного тижня і пояснили причини, чому не зробили цього досі.

— Ліхтар зняли, тому що він перестав світити, — сказав Сергій Сікалюк, спеціаліст І категорії з питань енергетики, транспорту та зв’язку. — Вони ж давали цю заявку. Дали ліхтар на ремонт по гарантії, його забрали. Приїде обслуговуюча компанія і повішає.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації 19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up