Слухаємо синоптиків і висаджуємо часник

Слухаємо синоптиків і висаджуємо часник
  • Часник висаджують приблизно за три тижні до початку перших зимових морозів.
  • При цьому садити озимий часник краще пізніше, ніж раніше.
  • Часник не буде добре рости, де росла цибуля, картопля, помідори

 Добрими попередниками для часнику є злакові культури, капуста, салати, буряк, люцерна, конюшина. А взагалі часник дуже проста і невибаглива культура у вирощуванні. Його може вирости навіть дачник-початківець

 Найчастіше часник висаджують на зиму. Це гарантує отримати урожай цибулин часнику на 2-3 тижні раніше вд посадки його близнюка ярової культури.

Оптимальною посадкою озимого часнику вважається посадка приблизно за 35-45 днів до початку стабільних морозів. До великих морозів часник має встигнути наростити кореневу систему, надземною зеленою частиною він не повинен проклюнутися із землі до весни. Зазвичай озимий часник садять після Покрови. Тільки слід пам’ятати, що церковний календар набув змін. Тепер Покрову віряни святкують не 14-го жовтня, як було раніше, а 1-го числа цього ж місяця. 

Відео дня

Для часнику занадто рання та занадто пізня посадки для отримання гарного врожаю є згубними.

Часник під зиму висаджують у борозенки на глибину вказівного пальця. В когось він близько шести сантиметрів, в когось цілих десять. Тож садити варто не глибше 10 см. Відстань між рядками приблизно – 20-25 см або 10-15 см. Це вже залежить від величини посадкового матеріалу. Чим більший зубчик часнику, тим більша відстань між ними.

Якщо ви вносили перегній при підготовці ділянки під часник, варто насипати на дно борозенок невеликий шар (2-3 см) піску – це краще захистить зубки від гниття. Після посадки часнику бажано грядку замульчувати. Як мульчу можна використати сухий торф, 2-3 см шар тирси або соломи. Такий метод вбереже посіви від несподіваних заморозків, буде перешкоджати росту бур’янів та триматиме ґрунт вологим.




 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up