Синоптики попереджають про похолодання та шторми: «Вторгнеться арктичне повітря»

Синоптики попереджають про похолодання та шторми: «Вторгнеться арктичне повітря»

У найближчі кілька днів погода не порадує українців. До дощів та гроз прогнозують ще й похолодання.
 

Сьогодні, 19 травня у західних, Вінницькій та Одеській областях знову оголосили штормове попередження з жовтим рівнем небепечності. Там вдень синоптики прогнозують грози. Про це повідомили у гідрометеоцентрі.
У неділю, 19 травня, температура повітря вдень становитиме +21+28 градусів, на Півдні та Сході +26+32 градуси. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко.
Зливи, град та буревії минулої доби вирували у західних та центральних областях України. Яких збитків завдала стихія, дивіться у сюжеті:

Наступний тиждень підготував чимало сюрпризів

За словами синоптика Наталки Діденко, з середини наступного тижня в Україну вторгнеться холодне повітря арктичного походження – суттєво похолодає.

—  Понеділок особливих змін у погоді не організує. Дощі з грозами 20 травня пройдуть на Заході (це не синоптики, це все атмосфера розпоряджається), а також на Вінниччині, Житомирщині та подекуди на Одещині. Пр грозах можливі сильні зливи, шквалисте посилення вітру, локально ймовірний град, — зазначає вона.

Відео дня

Діденко повідомляє, що одразу після понеділка погода у більшості областей України погіршиться. — З вівторка, з 21 травня, дощів в Україні знову побільшає, атмосферні фронти зумовлять вологу погоду. Проте східна частина ще втримається у сухій повітряній масі. Температура повітря не зазнає особливих змін, впродовж дня очікується +20+25 градусів, — прогнозує синоптик.

За її прогнами, 22 травня дощі з грозами поступово поширяться на більшу частину території, температура повітря знизиться

Ольга Бобрусь
Читайте ще:

Погода в Козятині 19 травня: сухо, тепло, вітряно
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up