Сидимо без світла, а ліхтарі світять навіть вдень

Сидимо без світла, а ліхтарі світять навіть вдень
  • Минулого тижня козятинчани почали писати у соцмережах, що у центрі міста посеред білого дня працює вуличне освітлення.
  • «Чому в квартирах вимикають енергію згідно з заходами обмеження графіка погодинних відключень, а на вулицях міста не потрібно економити», — обурюються люди.
  • Із якої причини працюють ліхтарі — дізнавалися наші журналісти

Коли почалися перші масовані атаки рашистів на об’єкти української енергетичної інфраструктури, у всій Козятинській громаді вимкнули вуличне освітлення. Уже два місяці ліхтарі не світять і за цей час ми вже звикли, що ввечері на вулицях темно і пристосувалися пересуватися без освітлення. Найближчим часом ніхто навіть не очікував, що ліхтарі на вулицях запрацюють, адже після кожного нового удару з боку російської федерації ситуація в нашій енергетичній сфері ускладнюється дедалі більше, та зненацька вуличне освітлення у Козятині запрацювало.

«Чому у квартирах міста вимикають електроенергію згідно з заходами обмеження ГПВ, а на вулицях міста не потрібно економити??? 08.12, місто Козятин, вулиця Винниченка, 18.15 година», — написала у Фейсбук Оксана Барчук. До допису жінка прикріпила світлину, на якій біля ліцею № 1 (колишня школа № 1) світить кожен ліхтар. У коментарях під цим постом козятинчани писали, що вуличні ліхтарі світили цілий день 8 грудня. Наступного дня була аналогічна ситуація — наша читачка Олена повідомила, що вранці 9 грудня працювало вуличне освітлення у центрі міста.

Те, що вуличне освітлення працює, бачили на власні очі й наші журналісти. Під кінець минулого тижня, о сьомій ранку на вулиці Героїв Майдану світили усі ліхтарі від перехрестя із вулицею Чумацький Шлях (колишня Мічуріна) аж до міської ради. Приблизно о 7:30 ліхтарі вимкнули.

Відео дня

На сторінці Козятинського міського голови у Фейсбук опублікували допис такого змісту:

«Шановні мешканці. Стосовно вуличного освітлення. Не вперше, лінії електропередач накладаються на лінії вуличного освітлення. Сьогодні в центрі сталась така ситуація, РЕС повідомлено, аварійна бригада буде працювати. Дякуємо за розуміння».

Час минув, а вуличне освітлення так і не перестало працювати. У понеділок, 12 грудня в центрі міста знову посеред дня горіли ліхтарі.

«А що немає проблем з електропостачанням у Козятині? Що не так з вуличним освітленням?» — написав у Фейсбук Сергій Міклуха. І знову в центрі уваги вулиця Винниченка — до допису прикріплена світлина, на якій світять ліхтарі біля приміщення колишнього хлібзаводу.

«Куди звернутись, щоб дізнатись причину, чому ввімкнуте вуличне освітлення вдень, по всьому центру міста?», — написала в соцмережах Julia Mandarin. На світлинах до допису вулиці Героїв Майдану, Січових Стрільців та Склярова, скрізь ліхтарі увімкнені.

У коментарях на нашому сайті Олег Слободяний написав, що в суботу, 10 грудня біля міської ради вдень працювали ліхтарі.

«А нам світло відключають», — підсумував читач.

«На Героїв Майдану горіли всю ніч декілька днів тому», — пише Ольга Павленко.

За коментарем ми звернулися до Івана Вовкодава, тимчасово виконуючого обов’язки начальника Управління житлово-комунального господарства Козятинської міської ради.

— Ліхтарі ніхто не вмикає, — каже Іван Вовкодав. — У нас система така: йде лінія по стовпах РЕМівська, на якій РЕМівські дроти, і знизу йдуть наші дроти, на яких вуличне освітлення. Наші автомати вимкнені, ніхто вуличне освітлення не вмикав. Виникла аварія, коли РЕМівський дріт чи провис, чи обірвався і впав на наш, вийшло замкнення і коли РЕМ вмикав свою лінію, відповідно, вмикалися ліхтарі. Ми у понеділок, 12 грудня виявили місце пошкодження, усунули і цього не повинно більше бути. Це аварійна ситуація, при чому вона залежала не від нас і її ліквідація також.

 

Читайте також:

Паркуйтесь правильно — працює спецтехніка. Козятин очищають від снігу

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Надія Тимофієвна

    Знают вони добре.Тільки ніякої реакції, бо вниз світло є.
  • Инна Ватафова

    І так завжди ніхто не відповідає,ми тут не дорого   ,коли вже  в Козятині буде хтось за щось відповідати,люди сидять по дванадцять годин без світла,а вони нічого не знають.

keyboard_arrow_up