Штучна водяна епопея

Штучна водяна епопея

“Турбота про здоров’я городян”: мерія почала передвиборчу кампанію

У міській раді помітили, що останніми роками стало популярно вживати бутильовану воду та воду із стаціонарних пунктів розливу. Так написали на своїх носіях інформації. От і вирішили продавців питної води трохи полякати. А щоб таке ноу-хау мало солідний вигляд, створили комісію, яка ніби піклується за здоров’я нації. Скликали робочу групу із спеціалістів виконавчого комітету міської ради, депутатів, представників громадських організацій та причетних контролюючих служб для проведення обстеження торгових точок, які продають воду. Усім, думаю, зрозуміло, що контролюючі служби, які були представлені в комісії, не в робочу групу потрібно включати, а з посад звільняти за бездіяльність.

Спеціалістами двох лабораторій були відібрані зразки води для лабораторних досліджень. Перевіряли воду, як звітує мерія, за санітарно-бактеріологічними та хімічними показниками. Очолював рейд голова громадської ради міської ради Федір Павлов. Він звітував, що було обстежено 10 об’єктів підприємницької діяльності, які реалізують питну воду на розлив. Як висновок, спільна проблема — процедура миття та дезінфекції ємностей з водою. То що ж, виходить відібрали зразки води для перевірки, а виявили, що не миють ємності води? А ще у відібраних зразках води слеціалісти комісії виявили, що продавці-реалізатори води на розлив не мають санітарних книжок. Так буває, приходять перевіряти одне, а знаходять щось інше.

Відео дня

Наскільки відомо, якщо підприємець тільки збирається реалізовувати харчову продукцію, в першу чергу він повинен пройти медобстеження. Іншими словами, мати відмітку терапевта і дерматолога. Саме після такої процедури підприємець має право приступати до роботи. Роками не перевірялися санітарні книжки в продавців питної води на розлив. Виходить, що перевіряли продавців питної води, а вийшли на себе.  Хтось то давав дозвіл на встановлення в місті вагончиків чи ємностей розливу. І всю свою байдужість, недоліки своєї роботи опублікували.

Можна допустити, що влада хотіла зробити краще для людей. Адже в першу чергу вона поставила здоров’я людини на перше місце. І ми б так про владу подумали б, якби не дивний збіг деяких обставин. Виявляється, одночасно в один день міська влада через свою газету і сайт закликає громаду міста не купувати 5 днів бутильовану воду на розлив. У цей же день санітарна служба провела дезінфекцію громадських криниць по місту. Переважна більшість мешканців міста кинулися до магазинів скуповувати 5-літрові бутлі з водою. За два дні розмели застояну в магазинах воду. Залишилася тільки дорога вода. То може перевірка підприємців і була розрахована, щоб в магазинах воду розкупили? Чи вже запахло виборами мера на новий термін?

Галина Касянівська

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Вова Полічков

    чорт козі батько
  • Володимир Петрович Сушко

    Ви з крана перевірте!!На очисні сходіть!!
    Кому потрібна та перевірка!?Кращої води не має всеодно!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up