Шкільна газета перемогла на міжнародному конкурсі

Шкільна газета перемогла на міжнародному конкурсі
  1. Те що на початок навчального року ми відвідали “Школу-гімназію-дитячий садочок” попередня назва учбового закладу школа-інтернат-гімназія не стало випадковістю. Саме в цьому учбовому закладі “Дитиною року” став Валентин Діденко.
  2. Дипломантами обласних олімпіад стали Єгор Кузьменко, Володимир Воронюк та Антон Васалатій.
  3. Тільки головна причина нашого візиту до гімназії була в тому, що їхня шкільна газета “Наша школа” стала дипломантом міжнародного конкурсу.

Керує шкільною медіа педагог-організатор Наталія Юдіна. Її ми попросили відповісти, з чого почалося шкільне видання.

 — «Школа-гімназія-дитячий садочок» ім В.М. Підгорбунського плідно працює в різних напрямках, діти розвиваються всебічно та різносторонньо. Вони і учні, і дослідники, актори, спортсмени, і письменники,  — каже Наталія Юдіна, — Не останню роль в нашій школі відіграє шкільна газета «Наша школа», де учні можуть показати свої журналістські якості. Ми не ставили ціль прославити нашу газету. Ми просто працювали. В 2018-19 н.р ми зайняли перше місце в районі . Щоб не зупинятися на досягнутому,  вирішили спробувати свої сили в міжнародному конкурсі шкільних медіа. Результат нашої праці – Диплом Лауреата Міжнародного конкурсу і запрошення на 23 міжнародний зліт шкільних медіа в Миколаїв. 

— Хто входить в редакційну колегію вашої шкільної газети?

Відео дня

— Головний редактор газети я, педагог-організатор Юдіна Наталія Андріївна. Наша команда це: учні 11 класу Владислава Собко, Валентин Мовчан, Даша Волошина, Артем Остапчук, учні 9-Г – Денис Кірсун, Руслан Кесарчук, Юлія Корнійчук та ін.

Школярі-журналісти поділені на команди. На початку роботи кожна команда обговорює практичні аспекти розробки структури та представлення газети. 

У той час коли команди редакторів планують свої перші статті в різних рубриках, учитель (головний редактор) обговорює технічні аспекти з командою, які виготовлятимуть газету.

Учням (журналістам) дають завдання, які мають бути виконані до наступного тижня. Кожна команда редакторів надає статтю команді, яка виготовляє саму газету, що має вміщувати логотип і назву, рубрики та повинна мати відповідний дизайн.

– Це завдання,  дає можливість учням відчути свій перший успіх, а також створює перед ними певні труднощі.— каже педагог-організатор, — Мета такого підходу – активні та зацікавлені учні, здатні продовжувати випускати  газету протягом значного періоду часу. Ми крокуємо в ногу з часом та не зупиняємося на досягнутому!

Більше питань ми педагогу-організатору не задавали. Вона готувалася до шкільної святкової лінійки 

“На крилах успіху”

На святковій лінійці, яка тривала трохи менше, як півгодини, надали слово випускникам-одинадцятикласникам, першокласникам, що попросилися прийняти їх до школи, шкільним артистам, які виконали пісню патріотично-освітницького спрямування, і, звичайно, директору школи Зіновію Москалевському. Директор не міг промовчати про здобутки школи, адже серед першокласників є учень, який мітить у директорське крісло.

З виступів ораторів стало відомо, що в школі-гімназії-дитячий садочок в цьому році за парти сядуть 533 учні. Для порівняння, в далекому 1963 році їх навчалося вдвоє менше. З кожним роком кількість учнів в цьому учбовому закладі збільшується. І в наступному році з дитячого садочка переберуться в гімназію 75 теперішніх дошкільнят.

Як запевнив керівник школи, все більше батьків набувають впевненості, що їхні діти будуть навчені і доглянуті. Та, мабуть, не може бути інакше, коли 2019-2020 навчальний рік буде проходити за програмою під назвою “На крилах успіху”


 

Фото 3416 Наталія Андріївна в середині з своїми редакторами веде святкову лінійку

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up