Щоб розпочати консультації з фракціями треба було насмішити пів України

Щоб розпочати консультації з фракціями треба було насмішити пів України
  • В перший день літа президія ради ветеранів нашого міста зібралася на чергове засідання.
  • На порядок денний винесено ряд питань, питанням № 1 було розібратися в ситуації, чому з середини лютого заблокована робота депутатського корпусу. 

Засідання розпочав голова ради ветеранів Федір Кропива.

— Всі ми знаємо, що ніяк не вдається нашим депутатам знайти між собою спільну мову і розпочати роботу в залі засідань міської ради. Рада ветеранів має велике представництво на підприємствах і організаціях міста та в селі. Я, порадившись з членами президії, вирішили, щоб міський голова прозвітувала громаді у нас. Може у когось є інша думка — пропонуйте, — сказав головуючий і звернувся до присутнього на засіданні заступника міського голови Павла Холковського, щоб він розповів, що робиться владою, щоб розблокувати роботу депутатського корпусу.

— Я не депутат, тому в двух словах спробую пояснити ситуацію, яка склалась в депутатському корпусі. Від 17 лютого міська рада не може зібратися, щоб винести на розгляд сесії військові питання. Крім військових питань ми ніякі інші питання на розгляд сесії не виносили. Вже більше шести раз скликається і не розпочинає роботу позачергова сесія і один раз чергова. Кожна фракція озвучила свої вимоги і на даний час  йдуть перемовини та консультації з п.п, — сказав представник міської ради. 

Відео дня

До заступника міського голови було ряд питань і він відповів, що звіт керівництва міської ради вже готовий більш як на 90 відсотків, а він прокоментував ситуацію на скільки її  розуміє і додав: «Між всіма фракціями йдуть перемовини. Я розумію, що так не повинно бути і гордіїв вузол треба розв’язати», — завершив думку заступник міського голови. 

— Щоб пришвидшити розблокування сесійних засідань вніс пропозицію зустрітися з депутатами і запитати у них в чому причина, що у них немає направленості до роботи для важливих рішень. Може секретар міської ради, якось неправильно себе повела в якихось фактах, то їй можна це пояснити і працювати на громаду. Я кожного місяця сплачую до бюджету 240 тисяч гривень, а кошти громади лежать через недієздатність роботи депутатів міської ради, — казав Віктор Щаблевський.

Євгеній Буравський торкнувся питання, що міський голова обвинуватила у співпраці з країною агресора депутатів, не маючи на це таких підстав. Звинуватила й тих, хто захищає Україну на фронті. Чому міський голова так вчинила, ніхто з присутніх не взявся висловити свою думку. Між собою говорили: прикро, що ми передали досвід, як не треба робити на всю Україну.

Історик і краєзнавець Микола Купчик висловив припущення, що зібратися громаді для звіту на стадіоні ніхто не дозволить. Дійсно в такій ситуації треба між депутатськими групами проводити консультації, щоб прийти до спільної позиції тому, що за цим стоїть ціле місто. Вони ж обиралися для того, щоб служити людям, а голова ради ветеранів додав: ми вправі їх спитати і почути їхню позицію.

Голова безоплатної правової допомоги Олександр Комар наголосив, що депутати за статусом депутата зобов’язані звітувати перед виборцями і перед об’єднаними громадянами. Давайте запросимо сюди депутатів, щоб вони довели раді ветеранів, яка саме проблема заважає їм працювати.

Надія Лобозінська нагадала, що раніше депутати міської ради звітували перед квартальними комітетами. Євгеній Буравський підтримав свою голегу і додав. 

— Я проводив свою депутатську діяльність на окрузі, де Надія Володимирівна була головою квартального комітету. Я не тільки звітував про свою роботу, а й часто звертався до неї тому, що людей вона знала краще ніж я. 

На що головуючий сказав:

— Проблема нашої міської ради, що вона занехала квартальні комітети. 

Леонід Коваль вніс пропозицію, що краще нам запросити керівників депутатських фракцій. За таку пропозицію в раді ветеранів проголосували одноголосно. Орієнтовно така зустріч планується на 10 годину 8-червня, але остаточне рішення буде прийнято після консультацій Павла Холковського з міським головою. Проголосували і перейшли до інших питань.. 

Другим питанням порядку денного було розробити і ввести в дію положення про почесного голову ветеранської організації в питанні. Також розглядали питання подання до міської ради про нагородження за заслуги перед громадою до Дня міста Василя Хрищинюка, Віктора Щаблевського та Василя Михайлова. Підготувати Миколі Купчику досьє для нагород з відзнакою «Почесний ветеран України» на кандидатури Василя Хрищенюка, Михайла Комара, Миколи Кравця, Валентини Гриніцької, Леоніда Коваля.

Про квартальні комітети говорили довго, кожен виступаючий доводив, що їх не легітимність — це велика помилка міської ради. 

Нагадаємо, 31 грудня 2020-го, в залі засідань Козятинської міської ради відбулася зустріч очільниці громади Тетяни Єрмолаєвої і керуючої справами виконкому Аліною Тимощук з головами квартальних комітетів. Пізніше про цю зустріч на сайті міської ради був допис із заголовком «Голови квартальних комітетів — помічники міського голови». Тільки чомусь таку зустріч зі своїми помічниками міський голова провела вперше і востаннє. Десь через рік своєї не легітимності  самі учасники тої зустрічі говорили, що суть того зібрання полягала в тому, щоб у голів квартальних комітетів забрати печатки.

Член президії ради ветеранів Надія Лобозінська в своєму виступі про значимість квартальних комітетів громади сказала наступне:

— Ми виконували великий обсяг роботи, слідкували за порядком на вулиці, доносили до громади рішення міської ради. Без квартальних комітетів в приватному секторі не обійтись. Не хоче міська рада залишити на цих посадах нас, нехай оберуть інших. До нас досі звертаються з своїми проблемами люди і ми їх вимушено відправляємо до інших установ і часто вони знов повертаються до нас за допомогою.

 Рада ветеранів одноголосно проголосувала, щоб звернутися до міської ради і рекомендувати їй почати процес легітимності квартальних комітетів громади.  

Останнім питанням порядку денного було звернутися до міської ради, щодо відновлення імен на плитах пам’ятника загиблих воїнів у Другій світовій війні та самій раді ветеранів пофарбувати історичну пам’ятку «Танк».

 

  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Геннадий Ткачук

    Доречі  ,а чому б не відзначити Валентина Драмарецького ,воїна афганця ,який ще в тому році воював за Бахмут ?
  • Читач98

    Зрозуміло щодо нагородження за заслуги перед громадою до Дня міста Василя Хрищинюка та Віктора Щаблевського це дійсно шановані люди які внесли значний вклад в розвиток як міста так і району. А за які такі заслуги сюди ліплять В. Михайлова? Цікаво було б  знати.
  • Тетяна Костюк-Канєвська

    Геннадий Ткачук
    ❗ Як кажуть:  ,, І пів року не пройшло " . З лютого місяця спостерігали за , м'яко кажучи, неподобством , яке відбувається  в нашому ОТГ, і ніяк не реагували,  не приймали ніяких рішень . А після останніх подій
    ,, опритомніли"  і ,, дозріли".
    Таке враження, що очікували на розгортання подій.
    Можливо,  рада ветеранів  повинна бути в кожній громаді, але в нашій громаді її роль невизначена . Вона не має своєї думки, і жодного вАжелю  впливу на місцеве самоврядування.
  • Геннадий Ткачук

    Цікаво ,а хто вирішив ,що ніхто не дозволить звіт на стадіоні ?Якось дивно це чути ,вся громада хоче відвідати це дійство ..Не треба йти на хитрощі і робити так як цього хоче місцева влада ,заховавшись про звіт в невеличкому приміщенні ..Стадіон це відкрита місцевість зручна як для звіту так і для евакуації ,так що переставайте підігрувати тим хто дійсно руйнує громаду,зовсім недавно від ради ветеранів звучали зовсім інші вимоги .Бо дивлюся скоро вже хвалити цих нероб почнете

keyboard_arrow_up