Щоб прихистити бездомну тварину, мешканці самі створюють міні-притулки

Щоб прихистити бездомну тварину, мешканці самі створюють міні-притулки

Влада каже, що нема це коштів

Вже котрий рік Козятинська міська рада не може вирішити проблему безпритульних тварин. Знайшовши компаньйона в особі підприємства “Хатіко”, вони витрачають бюджетні кошти на стерилізацію тварин, яка нічого не змінює в побуті друзів наших менших. Безпритульну тварину впіймали. Повісили їй на вухо відзнаку і випустили на вулицю. Тобто, з безпритульного песика зробили бездомну собачку.

Бродячі пси, як і раніше, бігають зграями в пошуках харчів. І якби не мешканці багатоповерхівок чи продавці харчових продуктів, то чотирилапі загинули б голодною смертю. Або ж масово нападали б на людей.

Відео дня

Офіційна відповідь Козятинської міської ради на запит через сайт “Доступ до правди” про притулки

Влада міста і “Хатіко” проти приютів для тварин. Виявляється, собачі притулки дороге задоволення для бюджету. В “Хатіко” з цього приводу свій інтерес. Вони залишаться без роботи. А так, як кажуть, рука руку миє. Дякують за плідну роботу одні одним. Ось так міські чиновники працюють тандемом з комерційною структурою.

Тож скільки коштує собачий притулок? В можновладців це одна сума.

Ось так в Козятині любителі тварин облаштовують собачі міні-притулки

В людей, які прихистили бездомних тварин біля своїх будинків в облаштовані “євробудки”, значно скомніші витрати. Мешканці одного будинку навіть збір коштів не робили. Хто що міг, своїм поділився. А  умілі руки і любов до тварин вилилась в потрібну справу.

Влада знає, що знайдуться люди, які будуть працювати в притулку, як добровольці. Знає влада, що є такі, що з притулкових коштів нічого не поцуплять. Тільки влада не буде шукати таких людей. Навіть якщо такі активісти самі прийдуть з пропозицією, їм дохідливо пояснять, що така справа дороговартністна і немає перспективи. Адже, не буде “Хатіко”, не буде владу хвалити кому.  

Вероніка ЛЮБІЧ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up