Що не сталось трагедії — випадковість. А могли, спилявши ясен, врізати дуба

Що не сталось трагедії — випадковість. А могли, спилявши ясен, врізати дуба
  • У четвер, 4-го квітня, в лісосмузі, що недалеко від Білої казарми, близько 12 години група людей, а можливо хтось один, зрізали ясена.
  • Дерево мало гарні умови для росту, тож вимахало таким високим, що при падінні дістало гіллям контактної лінії з напругою 27 тисяч вольт і повисло
  • на її дроті. 

Як розвивалися події цього випадку можна тільки здогадуватися. Починати чорну справу в полудень було логічно. Часу поки гучномовцями лунає Гімн України, вистачає щоб погасити шум бензопили і звалити дерево. Тільки у спішці мабуть щось пішло не так. Ясен став падати в сторону контактної підвіски. Як сталося що людина, яка пиляла ясен, не була вражена струмом, також можна тільки здогадуватися. Мабуть поки дерево падало, «різник» встиг відбігти від пенька ясеня на безпечну відстань. Коли дерево повисло на дроті контактної лінії з напругою у 27 тисяч вольт, то перше, що могло прийти в голову — з місця події треба швиденько тікати.

Тому коли працівники служби колії помітили на своїй ділянці аварійну ситуацію, в лісосмузі вже нікого не було. 

Відео дня

— Втекли браконьєри, — каже керівник бригади колійників.

На місці події ми помітили три свіжоспиляних пеньки. Очевидно, що 4 квітня мисливці за дровами прийшли втретє. З двома ясенами, спиляними раніше, вони чи можливо хтось інший, розібралися, забрали на дрова.  З третім ясенем потрапили в халепу.

Мокра деревина свіжоспиляного ясена стала добрим провідником напруги. Тож монтери колії організували пост безпеки, адже між лісосмугою і залізничними коліями є дорога.

У енергетиків контактної лінії в цей день було дуже багато невідкладної роботи. На ліквідацію наслідків чиїхось злочинних дій вони змогли виділити групу ліквідаторів близько 18-ї години.

Коли контактники приїхали, то знеструмили провід контактної підвіски і самі з бензопилами приступили до роботи. Відпиляні гілки та колоди колійники забирали з дороги.

За якихось пару хвилин провід контактної лінії був звільнений від дерев’яного полону, а дорога стала безпечною для проїзду.

Оцінку чиєїсь вибачте дурості дадуть правоохоронці, які також були на місці події. У нас інше питання: чому колійники і енергетики контактних ліній, у яких є сім’ї за чиїхось забаганок мають бути на роботі до 19 години.   

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up