«Різниця у два рази»: Уряд змінить тарифи на комуналку

«Різниця у два рази»: Уряд змінить тарифи на комуналку

У Кабміні пообіцяли знизити тарифи на комунальні послуги

В Україні вартість опалення і гарячої води може в середньому по країні знизитися на 15-20%. У Кабміні обіцяють уже через тиждень ухвалити постанову, що обмежить максимальні тарифи на тепло й гарячу воду.

Про це 19 червня під час засідання Кабміну заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє «Обозреватель».

«Я даю доручення Мінрегіонбуду та Мін’юсту, щоб внести на наступне засідання обмеження цін на тепло й гарячу воду, яке набуде чинності з наступного опалювального сезону», – заявив він.

Відео дня

Для прикладу Гройсман озвучив тарифи в декількох містах. Зокрема, Гкал тепла в Києві коштує 1,6 тис. грн, у Чернівцях – 1,4 тис. грн, а в Кропивницькому – до 2,1 тис. грн.

«Різниця у два рази!» – підкреслив прем’єр.

Водночас левова частка в структурі тарифу – вартість газу. Як результат, у різних містах платять за блакитне паливо приблизно одну й ту саму ціну, проте тарифи за тепло відрізняються вдвічі.

З одного боку, зазначає Гройсман, причина у витратах на транспортування, кількості споживачів, особливості котелень, однак, з іншого боку, в тих містах, де місцева влада вкладала гроші в заміну труб, їх утеплення, модернізацію котелень, там ціни значно нижчі.

У відповідь віцепрем’єр Геннадій Зубко зазначив, що в деяких містах дійсно не вистачає коштів на тепломодернізацію. Водночас він запропонував встановити не граничний тариф, а відсоток, на який можна знизити вартість тепла.

«Уже бюджетний рік почався, можливостей за півроку до опалювального сезону виділити гроші й провести модернізацію, щоб скоротити тарифи, дуже мало», – пояснив Зубко.

Раніше Гройсман заявив, що вартість блакитного палива для населення кожного місяця буде знижуватися.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:14 Рушники, вишиті у скандинавській техніці, писанки та старі листівки — що цікавого на виставці в Музеї photo_camera 11:40 У вечірні години можливі відключення електроенергії по всій Україні 10:05 У Козятинському ЦНАПі можна подати заяву на допомогу у зв'язку з інвалідністю внаслідок війни 09:18 Сьогодні, 8 травня в Україні День пам'яті та примирення Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 08:30 Під час ракетної атаки у Вінницькій області є влучання. Постраждав об'єкт критичної інфраструктури 08:07 «Футбол у нас є. Щодо фінансування, то надіємося, що воно буде» 18:02 У Козятині видають набори гігієни та дитячі підгузки. Розповіли, хто може отримати 16:00 Виплата 500 гривень ювілярам-довгожителям: як отримати? 15:27 На центральній вулиці Козятині висадили 200 кущів троянд photo_camera 14:00 Перевищує норму у 7,5 рази: назвали причину забруднення азотом Південного Бугу на Вінниччині 13:03 У Козятині з нагоди Дня Європи в Україні провели шаховий турнір. Імена переможців
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up