Разом захистимо парк! В суботу о 10.00

Разом захистимо парк! В суботу о 10.00

З більше 100 дерев хочуть вирізати 32 вікових дерева, підготовлюючи будмайданчик в централбному парку Козятина

У міському сквері з’явилися “майстри художньої різьби по дереву”. Правда, з собою вони взяли не стамески різьблення, а сокири та фарбу. Соколиними очима вони угледіли 32 дерева, які, на їх думку, потрібно спиляти.

Постає питання, чому, якщо були хворі дерева в парку, їх не кронували в період кронування. Відповідь тут проста. В ту пору, як по половині варварськи кронували дерева, у міського керівництва не було стільки охочих, які хочуть заробляти гроші в парку. Щоб задовільнити всіх охочих потрібно, щоб дерева місцем поступилися. Тоді міському начальству буде три в одному? Влаштують на роботу кого потрібно, зрізані дерева стануть дровами, приємний шелест купюр зігріє душу.

В головному парку міста кого вже тільки немає: надувна гірка, тир, лабіринт, батут. Привезли ще якогось надувного дракона із сідницею слона. Виявляється, дійсно, для всіх охочих  в парку місця не вистачає. Спиляти 32 дерева — це якраз третина від тих, що на сьогодні там є.

Відео дня

В багатьох теперішніх господарників існує поняття, що дерево росте для того, щоб його спилювати. Для тих, в кого закралася така думка, є народна приказка — посадіть, а тоді пиляйте. Тільки, як уміє садити дерева блок імені міського голови, всім відомо. Може, тому дерева в нашому місті тільки спилюються?  

В суботу 19 травня журналісти провели опитування серед людей, які були на той час в міському сквері. Серед сорока трьох опитаних лише троє (пані Наталя, Раїса і Віктор) назвали три дерева, які, на їх думку, можна спиляти. Це стовбур сухої ялини, струнка жива береза і нахилений берест. Всі інші дерева визнані поміркованими мешканцями нашого міста, як дерева яким потрібно жити.

Першу організаційну акцію назначаємо на суботу 26 травня. Мета зустрічі: визначитися з позицією громади, знайти лідера, який очолить цей рух. Зі своєї сторини гарантуємо інформаційну та юридичну підтримку 

Місце збору: парк

Початок збору о 10.00.

Надіємося що міський голова та депутатський корпус надасть чітку зрозумілу програму дій адміністрації міста по екологічному оздоровленню лісонасаджень в Козятині. Міську раду просимо підготувати документи, які свідчать, з якими установами співпрацюють у ви бракуванні дерев. Скільки всього було зрізано, в якому об’ємі, скільки оприходувано і як реалізовано.

До акції просимо долучитися пенсіонерів, студентів, громадських лідерів, організації, партійні осередки, ветеранські організації, учнів шкіл.

 

Планували і це спиляти, але не пронумерували - не хотіли низько нагинатися?

 

 

 

 

Це єдине сухе дерево в парку

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up