Районна бібліотека продовжує збирати бомонди

Районна бібліотека продовжує збирати бомонди

Пройшла зустріч “Діво Пресвятая, пригорни до серця матір матерів всіх своїх синів”

У вівторок, 16 жовтня, у районній бібліотеці був організований літературно-патріотичний захід, приурочений до Дня українського козацтва та свята Покрови. Організатор свята, (бібліотекар першої категорії обслуговування дорослого читача, абонементу) Наталія Горецька підготувала цікавий матеріал. Вона об’єднала учасників двох міських шкіл, училища та навчальних закладів Флоріанівки, Самгородка, Пляхової, Вернигородка, Перемоги, Миколаївки в одну велику родину.

Ведучими свята були десятикласниці школи №2 Анастасія Біда, Катерина Комаринська та студент залізничного училища Артур Слободяник. Виступало на святі “Тріо” з с. Кашперівки: Анастасія Ярмак, Дарина Літвінчук, Ірина Гуменюк. Вони виконали пісні “Над землею” і “Мама”.

Місцевий поет Юрій Мотронюк (під псевдонімом Ярун) та поетеса і співачка Ольга Балецька з с. Широкої Греблі Козятинського району подарували присутнім незабутні твори. Зокрема, пан Ярун виконав їх під акомпанемент бандури.

Відео дня

На святі звучали вірші, пісні. Присутні переглянули відеокліпи з фільму “Вогнем і мечем” та групи “Тінь сонця”. Цікавими і зворушливими були відео з передової. Це розповідь молодого командира розвідувального взводу з позивним “Султан” Костянтина Султанбагомаєва. Він - наш земляк, зростав у Козятині. Його виховували бабуся, дідусь та тітка і хрещена Галина Пасічник.

Зворушливо озвучила історію нашого героя учениця 9 класу школи №1 Євгенія Білобородова.

Яна Данилюк з 9 класу (села Перемога) читала вірш “Покрови Богородиці”. Анна Кукуруза з 10 класу (школа села Флоріанівка) співала пісню “Яблунева, солов’їна”. Ірина Гайдучок (з Флоріанівки) танцювала гопака. Віка Карпенко з 5 класу (села Пляхова) читала вірш “Україна”. Лілія Ланц з Самгородка проспівала пісню “Герої не вмирають”. Каріна Шняга (учениця 9-Б класу, школи №1) прочитала вірш “Болить мені” Ліни Костенко. Сергій Липський з Вернигородка декламував вірш “Слово убитого солдата”. Віталіна Бальшанек (с. Миколаївка) подарувала присутнім пісні: “Я Україна”, “Українське попурі”.

Зал бібліотеки прикрасили колекцією рушників від місцевої майстрині Антоніни Головненко та підбіркою книжок на дану тематику. Захід пройшов цікаво, присутні навіть не помітили, як швидко минув час.

Хочемо побажати бібліотеці проводити побільше таких заходів, спрямованих на виховання в молодого покоління патріотизму і поваги до героїв.

Олена Габбі

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up