Рада ветеранів ініціює відновлення в Козятинській громаді роботи квартальних комітетів

Рада ветеранів ініціює відновлення в Козятинській громаді роботи квартальних комітетів
  • Із власних джерел нам стало відомо, що рада ветеранів міста Козятин дала подання до Козятинської  міської ради про відновлення в громаді роботи квартальних комітетів.

З цим питанням ми звернулися до голови Козятинської ради ветеранів Федора Кропиви.

— Такого подання не було, — каже голова ради ветеранів. — Була телефонна розмова між мною і головою міської ради Тетяною Єрмолаєвою, у якій я виклав бачення ситуації радою ветеранів.

— А що вас як керівника організації спонукало звернутися з питанням відновлення роботи квартальних комітетів до міського голови?

Відео дня

— На нашу думку, роботу квартальних комітетів ніяка інша організація в повній мірі замінити не може. Перше: наприклад, правоохоронним органам потрібна на мешканця міста характеристика. ЦНАП її дати не може, тому що вони не знають тої людини, зате її добре знають у квартальному комітеті. Друге: коли працював квартальний комітет, його актив слідкував за порядком на вулицях. Зараз люди зі своїми невирішеними чи спірними питаннями йдуть у ЦНАП, до нас в раду ветеранів, йдуть на прийом до міського голови. Частину проблем людей можна було вирішити на місці через квартальний комітет, а це менше навантаження на роботу міського голови і депутатський корпус. І третє: в середньому селі близько тисячі мешканців. Там є сільський староста. Місто поділене на дільниці, де має бути квартальний комітет. Це така сама посадова особа з повноваженнями, як староста в селі. Можливо їх не треба десять, зробити їх менше за рахунок збільшення території діяльності. Але вони мають бути, тому що саме через квартальний комітет міська рада має зв’язок із громадськістю.

 — Можете навести приклад, де без квартальних комітетів не можна обійтися?

— У приватному секторі обов’язково повинен бути представник влади. Люди прості питання мають вирішувати на місці. Квартальні комітети проводили суботники, займалися благоустроєм міста. Недавній приклад з опитуванням щодо перейменування вулиць. Там дійсно без їхньої участі обійтися було неможливо, а головне — це авторитетні люди, з якими охоче спілкується громада.

— А яка в цьому питанні позиція голови міської ради?

— Міський голова за те, щоб квартальні комітети були. Такий висновок я зробив з нашої телефонної розмови. Справа в тому, що квартальні комітети — посади виборчі і по закону для їх легітимності треба проводити вибори.

— Що, на вашу думку, заважає проведенню виборів?

— Як на мене, то нічого. Вибирати, так вибирати, рада ветеранів готова допомогти в проведенні виборів голів квартальних комітетів.

— Ви вважаєте, що телефонного дзвінка до міського голови достатньо, чи будете звертатися з письмовим поданням?

— З письмовим поданням ми звернемося на початку фінансового року. На функціонування квартальних комітетів потрібно буде закласти кошти з бюджету. Коли міська рада буде працювати над бюджетом, тоді звернемося до міської ради письмово.

Читайте по темі:

Квартальні комітети рік не легітимні, але до них досі звертаються

Коли квартальні комітети стануть в Козятині легітимними

Чи можна обійтися без квартальних комітетів?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Наталія Острогляд

    Яка рада? Яких ветеранів?🙄

    Раиса Мельницкая reply Наталія Острогляд

    Козятинська міська рада ветеранів України
  • Олег Чернодуб

    Чим менше влада вміщується у суспільне життя громади тим краще!
    А для довідок,слідкуванням за чистотою і правопорядком є відповідні держустанови ,верніш вони вже всі приватні ,як ото поліція суди та лікарні ,та вже напевно і школи якщо їм присвоїли юридичний статус!
  • Олег Чернодуб

    Чим менше влада вміщується у суспільне життя громади тим краще!
    А для довідок,слідкуванням за чистотою і правопорядком є відповідні держустанови ,верніш вони вже всі приватні ,як ото поліція суди та лікарні ,та вже напевно і школи якщо їм присвоїли юридичний статус!
  • Елена Стецюк

    Тут лікарні закривають, а вони хотять щось відновити ще з тих часів.

keyboard_arrow_up