Протягом місяця не можна буде ловити раків

Протягом місяця не можна буде ловити раків

На території Вінниччини незабаром вступить у дію літньо-осіння заборона на вилов раків. Загалом вона триватиме близько місяця.

Про це повідомляє Держекоінспекція у Вінницькій області.

Заборона на вилов діятиме протягом 10 серпня – 10 вересня. Метою таких заходів збереження та охорони популяції раків. Адже за цей час раки скидають свій старий панцирний покрив. Поки новий покрив не затвердіє – вони стають малорухливими, відтак є легкими добичами для тварин.

Тому за вилов раків під час заборони на порушника може чекати адміністративна відповідальність як за ч. 3 ст. 85 КУпАП (штраф – 170 грн), так і за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф – від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів).

Відео дня

До правопорушника може бути застосована й кримінальна відповідальність за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним або іншим водним добувним промислом). Санкція статті передбачає штраф у розмірі від 1 700 до 6 800 грн. або обмеженням волі на строк до 3-х років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Качки, лиски, перепели: в серпні на Вінниччині відкривається сезон полювання
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up