Прибрати прибрали, але…

Прибрати прибрали, але…
  • На зупинку на тій стороні, де ще тиждень тому було повно сміття, нарешті навідалися комунальники.
  • Але проблему це повністю не вирішило.
  • Чому так — подробиці у нашій публікації

У минулому номері нашої газети ми розповідали про зупинку на вулиці Полтавській (колишня Горького), що у східній частині міста. Мешканка цієї вулиці звернулася до нас зі скаргою. «Зупинку перестали прибирати ще до Нового року. Раніше приїжджав трактор із «Чистого міста» і сміття забирали, а це вже три місяці ніхто не прибирає», — розповіла нам жінка телефоном.

Як виявилося, така проблема виникла через те, що працівниця «Чистого міста», яка була закріплена за тією зупинкою, пішла у декретну відпустку, а на її місце ще нікого не взяли. Але директор комунального підприємства запевнив нас, що на зупинці приберуть, тому що за графіком у четвер, 26 січня у східній частині міста мало бути капітальне прибирання.

У п’ятницю, 27 січня на сайті Козятинської міської ради опублікували новину про те, що працівники «Чистого міста» продовжують проводити заходи із благоустрою та санітарної очистки території Козятинської територіальної громади. На фотографіях, прикріплених до статті, комунальники працюють на «тій стороні» — у кадрі зупинка біля садочка № 3, що на вулиці Архітектора Кобелєва (колишня Валдаєвська), вулиця Степана Бандери (колишня Матросова), зупинка на В’ячеслава Чорновола (колишня Васьковського) та ще декілька світлин. Тож капітальне прибирання на тій стороні справді було.

Відео дня

Ми обіцяли, що навідаємося на зупинку на вулиці Полтавській ще раз після 26 січня. Так і зробили — прийшли туди у неділю, 29-го. Тієї картини, яку ми застали, коли були на зупинці у вівторок, 24 січня, ми вже не застали. Видно, що тут і справді добре попрацювали комунальники — усіх тих обгорток і пляшок від пива як не було. Але, на жаль, ідеальної чистоти на зупинці не було. Там вже встигли понакидати недопалків. А від моменту прибирання минуло всього чотири дні.

►І це тільки з одного боку

Що цікаво, на аналогічній зупинці біля третього садочка, яка за якихось триста метрів від зупинки на вулиці Полтавській, в неділю було набагато чистіше. Але там теж не без проблем — хтось відбив верхівку паркану, яким огороджена територія дошкільного навчального закладу.

Та повернімося до зупинки на Полтавській. Кажуть, вечорами там полюбляє засідати молодь. Тож, швидше за все, смітять на зупинці не лише пасажири, які чекають автобуса, а й ті, хто приходить сюди потусуватися. Як повідомили нам у «Чистому місті», капітальне прибирання в тому мікрорайоні відбувається наприкінці місяця. Тож можна припустити, що до кінця лютого на зупинці на вулиці Полтавській знову буде купа сміття.

Проблема тут двояка. Із одного боку, у тому, що на зупинці так брудно, винні самі люди. Адже не дарма кажуть, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Навіть якби комунальники навідувалися туди щотижня, чистіше б там не було, якщо всього за чотири дні відтоді, як на зупинці поприбирали, там вже знову встигли насмітити. Але є одне але, про яке ми писали ще минулого тижня — на зупинці на вулиці Полтавській немає жодної урни. Найближчі баки для сміття стоять за кілька метрів, навпроти багатоквартирного будинку, що на розі вулиць Степана Бандери та Полтавської. Але людям банально ліньки пройтися тих кілька метрів, щоб викинути свій недопалок чи пляшку від пива. Тож напрошується питання — чи не пора поставити на зупинці смітник, щоб пасажирам, які чекають на автобус, було куди викинути сміття? Та й саму зупинку не завадило б вже трохи полагодити — одну штахету з місця для сидіння там вже вирвали.

 

Читайте також:

«Показує виховання містян»: хтось повиволікав сміттєві баки на дорогу

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Оля Кравчук

    Щей люди безсовистні кидають

keyboard_arrow_up