Плюс ще один весільний вінець: в музей продовжують приносити раритети

Плюс ще один весільний вінець: в музей продовжують приносити раритети
  • Козятинський музей отримав ще один неймовірно пишний весільний вінок з парафіну, паперу і дротиків з трьома букетиками. Два з них належали молодятам, що побралися у жовтні 1967 року у с. Ширмовка Погребищенського району на Вінниччині - Ніні та Віктору Стишак.
  • Подружжя у щасливому шлюбі вже понад 52 роки. Мають двох синів Сергія і Володимира, що проживають у Києві та четверо онуків

— Дивовижно!!! Музей історіїї міста сьогодня відвідала Юлія Сорока, — пише директорка козятинського музею історії міста Лілія Макаревич.

— Як вона нас порадувала, тому що другого дня після першого весільного вінця. Цікаво, що наречена позичила весільний вінець у своєї племінниці, яка брала шлюб 3 січня цього ж 1967 року у Козятині. На жаль у племінниці Галини Кожан- Саєнко перший шлюб виявився невдалим. Зате в подальшому життя склалося. Вінки для шлюбу у ті часи були надто дорогою і цінною річчю і не кожному були по кишені.

Відео дня

За інформацією Лілії Павлівни, у цього вінця і букетиків є автор - матушка Софія, що займалася даним видом декоративно- ужиткового мистецтва в нашому місті і виготовила його на замовлення нареченої у 1966 р. ,даруючи молодятам красу і щастя. А зберегла весільний вінок своєї доньки матуся Марія Петрівна Саєнко, світла їй пам'ять.Чекаємо й на ваші цікаві весільні історії і сімейні реліквії.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up