Після дощу в пенсіонерки Валентини Сушко починаються проблеми

Після дощу в пенсіонерки Валентини Сушко починаються проблеми
  • Недільним ранком, 27 вересня, коли падав дощ, на гарячу лінію газети «RIA-Козятин» зателефонувала мешканка нашого міста Валентина Сушко.

  • Вона повідомила, що хоче показати журналістам ситуацію, в якій вона опиняється після кожного проливного дощу.

  • На гарячій лінії немає вихідних, накинули дощовик та й поїхали.

Їзди до Валентини Петрівни, яка проживає на вулиці Склярова 37, хвилин десять. За час, що їхали, дощ стих. Але залишилися його наслідки. Вода з вулиці Склярова частково попадає в двір помешкання пані Валентини. Стікає до неї вода й з вулиці Незалежності по підземному водостоку. От тільки підземна комунікація немає умовних пункту А і пункту Б вона переривається майже біля воріт Валентини Петрівни. Далі вода тече по грунтовому каналі. Всі целофанові пакети, опале листя дерев, все, що підхоплює течія на вулиці, все потрапляє пенсіонерці солідного віку під хату. Частина сміття так і залишається в тому безхитрісному водостоку, який прорили невідомо за якої влади. Тодішні мужі міста мабуть були за фахом економістами і порахували, що водосток можна прокласти тільки до приватного сектору, а люди у себе під носом не будуть терпіти каналізацію і за власні кошти водосток самі далі проведуть.

– З тих, хто відвів від себе стічні води, знайшовся тільки один, – каже пенсіонерка. – Він моряк дальнього плавання. Він знайшов зайві кошти, а я той водосток за що проведу? В мене кожен раз виникає фінансова проблема як стічну канаву почистити. Коли це коштувало 50 гривень чи сто я могла відірвати від своєї пенсії. Коли стало 500 теж погодилась. Зараз за 500 і мови немає. Молоді хлопці, які прийшли канаву чистити, кажуть – така робота не менше тисячі коштує.

Відео дня

— А ви у міську раду з приводу цього стічного каналу зверталися? 

— Я не тільки зверталася, я міського голову Олександра Пузиря сюди привела. Він дав працівників щоб ту канаву почистили. Так вони весь той непотріб скидали мені на грядку, де помідори ростуть. Навіщо така робота, щоб мені в такому віці з грядки те сміття виносити? – каже господиня будинку вулиці Склярова 37.

— Сьогодні пройшла невеличка злива, а що у вас робиться коли йдуть тривалі дощі?

— Бачите, –  показує хату своєї сусідки, –  Вологі стіни знизу до верху. Коли йдуть тривалі дощі і в мене хата така. Без чобіт не можна вийти на вулицю. Якби на дворі не було відмостка – то в хаті було б повно води.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:35 У нашому районі у ДТП загинула 20-річна дівчина 11:00 Який вигляд матимуть Алеї Слави на цвинтарях Козятинської громади 10:17 Проігнорував сигнал світлофора та виїхав на переїзд: обставини смертельної ДТП 09:28 У турнірі дружин юних рятувальників-пожежних перемогла команда «Блискавка» play_circle_filled photo_camera Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 08:25 На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки 21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up