«Пишіть ще за той міст, інакше дочекаємося, що на греблі машина впаде»

«Пишіть ще за той міст, інакше дочекаємося, що на греблі машина впаде»
  • Небезпека. У суботу, 16 вересня, ми зустріли на ринку знайомих.
  • Живуть вони в районі старої водокачки і щоденно ходять і їдуть тим містком, що за оцінками місцевих жителів, вже мав завалитися.
  • Люди дуже занепокоєні станом мосту. Ми пояснили, що вже писали про той міст і є реакція влади, що його треба ремонтувати. 

— Ще пишіть, бо інакше туди автівка провалиться скоріше, ніж його відремонтують, — сказали мешканці мікрорайону.

Тривогу про аварійний міст біля старої водокачки підняли члени об’єднання мисливців та рибалок ще у 2016 році. На ту пору міська та районна рада визнали, що міст дійсно аварійний. Але у владних кабінетах ніяк не могли визначити: міст на території села чи міста. Поки вирішували, чий міст, не стало Козятинського району. Не стало біля мосту й частини колони, яка відірвалася у Водокачку.

Відео дня

Це сталося 2 березня цього року. В той день зранку на гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернулися мешканці села.

— Міст, який розділяє село Козятин з містом, руйнується на очах. Приїдьте і побачите, яка груда каміння обірвалася від колони. Це просто жах — частина центральної колони висить у повітрі, — розповідали люди.

Ми поїхали до мосту і на власні очі переконалися, що це не жарт мешканців мікрорайону Водокачка. Сфотографувати, в якому стані міст із середини, не могли через те, що вода була висока. З Водокачки поїхали до міської ради. Там ми зустрілися із заступником міського голови по ЖКГ Іваном Вовкодавом. Він нас вислухав, відвідав згаданий міст особисто, і нас повідомив, що споруду греблі треба негайно ремонтувати. І додав, що для того треба, щоб депутатський корпус на ремонт мосту виділив гроші.

З тої пори пройшло майже пів року. За цей час відбулося дві результативних сесії, тільки питання ремонту мосту на порядок денний не виносилося.

Недавно ми їхали через міст старої водокачки і помітили, що через засуху води стало значно менше. Тож вирішили зазирнути, що робиться знизу мосту.

Коли біля обваленої колони опустилися донизу, то побачили, що мисливці за металами витягли з колон всю арматуру, до якої могли добратися. У верхній частині греблі видніється трохи з’їджена корозією арматура, ніби рейки, марки Р-43.

Колонам, що тримають на собі плити перекриття, за розповідями рибалок зі стажем, більш як 100 років. Їм про греблю на Водокачці ще їхні діди розповідали. Майже половина центральної колони, яка тримає плити мосту, висить у повітрі.

З цим, що побачили, прийшли знов до Івана Вовкодава. Розповідаємо йому, що ми бачили всередині греблі. 

— Я на тій греблі кожен тиждень буваю. Треба  голосування депутатів, а його немає. Слово за депутатами. Вони проголосують за виділення коштів, і міст почнемо ремонтувати, — сказав заступник міського голови по ЖКГ.

У суботу, 16 вересня, на ринку ми зустрілися з жителями мікрорайону Водокачка. Вони запитують: коли ми напишемо за міст біля Водокачки? Написали ще весною, кажемо нашим знайомим. Недавно дивилися, в якому стані гребля всередині. Що побачили, розповіли начальнику ЖКГ. Він повідомив, що міст будуть ремонтувати тоді, як депутатський корпус виділить гроші.



 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Valentina Shaidovska

    Мабуть потрібно ще не один десяток років /якщо цей міст доживе/ щоб ремонтувати,  але його не потрібно реанімувати а збудувати новий місток.
  • Читач96

    Для того щоб сесія виділила кошти на ремонт мосту управління ЖКГ (Вовкодав) повинні спочатку розробити проектно - кошторисну документації на проведення капітального ремонту мосту т а подати її на затвердження сесії міської ради. А  так  як  такої документації ніхто не розробляв і на розгляд сесії не подавав то і кошти депутати не виділи. Начальнику управління ЖКГ вже давно пора вивчити свої посадові обов'язки і не вводити людей в оману
  • Геннадий Ткачук

    От ці депутати ,завжди у всьому винні в нашій громаді,а не ті хто чиновники які отримують заробітну плату очолюючи ТГ

keyboard_arrow_up