Передноворічний Козятин. Що в місті подешевшало, а що подорожчало?

Передноворічний Козятин. Що в місті подешевшало, а що подорожчало?
  • Два тижні тому ми моніторили ціни на вулиці Василя Земляка і ринку «Хлібодар». Вирішили подивитися, що змінилося  за день до Нового року.

Якщо брати в цілому — місто ожило, як до карантинного періоду. Ринки стали багатолюдними. В супермаркетах чи продуктових точках люди в чергах стояли навіть на дворі. Ще великі черги ми помітили біля банківських установ та банкоматів. Щодо новорічних цін на продукти, то вони майже не змінилися. Якщо трохи додали в ціні фрукти, то подешевшали овочі крім «болгарського перцю». Наприклад, морква була 10, тепер її можна знайти по 7 гривень. Теж саме можна сказати про червоний буряк. Білокачанна капуста коштує 4–5 гривень за кілограм. На «кругу» стабільно 4, а оптом продавець віддавав по 3.50. Пекінська капуста від 15 до 18, навіть можливий торг. Салатну червону капусту, яка коштувала 12 гривень, цього разу ми не помітили. Картопля була 10 гривень за кілограм. Тепер — 8–10 гривень.

З фруктів ще на гривню подешевшали яблука, правда не всі. Тепер за цей український продукт просять — 15-14, а менш смачні — по 12 гривень за кілограм. Слива — 30 гривень за кілограм.

В листопаді кожен з сортів винограду коштував 45 гривень за кілограм. Тепер від 40 до 55 гривень. Банани продають по 35 гривень. В листопаді вони були на 10 гривень дешевшими. «Антивірусні лимони» в ціні не змінилися — від 35 до 40 гривень. Щодо інших цитрусових — то мандарини 30 гривень кілограм грузинських, 40 гривень «Грузія-супер»  і 45 — «Клементини». Грейпфрут — 45.

Відео дня

Огірки 50 гривень за кілограм, помідори стільки ж. Перець продають від 50 до 90 гривень,

Вибір риби у середу 30 грудня був невеликий. Карась та товстолоб — в межах 30–35 гривень за кілограм короп додав в ціні 5 гривень. Його продавали за 65–70 гривень за кілограм

Ціни на мед, з середини грудня не змінилися — півлітра коштує 60 гривень. Подешевшала птиця.  На «кругу» качку продавали по 80–90 гривень за кілограм.

Якщо продовжити тему м’яса, то в павільйоні ціни не змінилися. За кілограм свинини правлять 130, 110. На «кругу» можна домовитись за сотню. За 95 там можуть продати ребрину чи передню частину, коли завершують торгівлю. Яловичина (м’якоть) і баранина на кістці 100–120 гривень. 

Значно подешевшало сало. За істинно український продукт правлять від 25 до 45 гривень за кілограм.

Молочка тримається на рівні літніх цін. Кілограм сиру 80 гривень. Сметана 30-го грудня, мабуть, була від якоїсь особливої корови. Інакше чим можна пояснити, що господиня, яка її продавала правила за півлітра сметани 95 гривень. Тільки скоріше всього продавчиня виходила з логіки: «Я одна з сметаною на ринку, кому треба той візьме». Сепараторною сметаною і правда торгують одиниці адже вона повинна коштувати в межах 60–70 гривень за півлітра.

Незабаром Різдво, до горіхів, меду й куті з’явився на ринку мак. Порівняно з минулим роком він додав 2–5 гривень і тепер його можна купити по -18–20 гривень стакан. Вибачаємось, стаканчик.

Ожив ялинковий ярмарок. Чим ближче було до Нового року, тим більше зростав попит до символу Нового року — ялинки. Якщо два тижні тому ялинки купували одиниці, то тепер, за словами продавців, кількість покупців збільшилась в разів п'ять. І більше шанувальників живого дерева. Трохи прикро, що в зв’язку з попитом на Новорічну символіку деякі продавці підняли ціни на ялинки власного виробництва. Так після 14 години 30 грудня новорічні красуні, які народні умільці зробили з гілок натуральної ялинки, що коштували 50 гривень, стали коштувати на 30 гривень дорожчими

Події року, які нас вразили

ТОП-6 змін за цей рік

Без яловичини, але з куркою, сиром та ягодами: що приготувати на святковий стіл?
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят 11:01 Минув рік, як в бою з ворогом загинув наш земляк Віктор Тимощук 09:55 Де в Козятині купити сучасні, стильні та якісні меблі (партнерський проєкт) 09:20 Вербна неділя 2024: звичаї та традиції свята play_circle_filled 08:34 З кожним роком ліквідаторів на ЧАЕС стає менше 08:00 Якщо сьогодні залетить у двір бджолиний рій — це до щастя: про прикмети та заборони 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up