Озиму пшеницю та ріпак вже змолотили: у Непедівці відгуляли обжинки

Озиму пшеницю та ріпак вже змолотили: у Непедівці відгуляли обжинки

У Непедівці відсвяткували свято обжинків. «Агрофірма «Світанок» першим завершила збір ранньої групи зернових і вже відсвяткувала це.

 

Відомо, що за 11 днів зібрали 650 га озимої пшениці та 300 га ріпаку. У полі ще дозрівають пізні культури, до збору яких приступлять на початку вересня. Але в господарстві заведено традицію: свято обжинок проводити у період перепочинку між першим етапом жнив - збором ранніх зернових, та другим — пізньої групи культур.Працю трударів ланів вшанували вітальними словами, гарними піснями, врученням запашних короваїв та преміюванням з нагоди обжинок, на що господарство направило цьогоріч 360 тис грн. Хлібна нива ущедрила врожайністю 70 цнт з кожного гектара, ріпак — 39 цнт (пише Вісник Козятинщини).

Відео дня

Всі гості, як і кращі працівники та колективи, отримали з рук господарів запашні короваї. Пригощали також короваєм усіх присутніх.

На святковому концерті лунали голоси вокального дуету «Мелодія душі», вокального гурту «Струни серця», жіночого вокального колективу «Непедівський світанок», дитячого ансамблю «Непедівські щебетушки», жіночого вокального ансамблю «Пиківчанка». На честь хліборобів виконували пісні й окремі виконавці, в тому числі Володимир Афанасьєв, Володимир Іжицький, Антоніна Якобчук, Ілона Анжуловська.

Біля водойми, яку називають «Вила» відбувся волейбольний турнір та частування під звуки чарівної гри троїстих музик із Коломиї за щедрим гостинним столом, куди запросили і працівників господарства, і гостей, і аматорів сцени. А вже у наступні найближчі дні на бажаючих чекав ще один подарунок від господарства - путівка на море.

Загалом На Вінниччини жнивна кампанія на Вінниччині у розпалі. Як зазначив Голова облдержадміністрації Сергій Борзов, в області намолотили 2 мільйони тонн зерна. Говорячи про хід жнив, очільник області відмітив, що на 94% площ зібрали ранні зернові та зернобобові культури. Із 429,1 тис. га площ обмолотили 405 тис. га.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up