«Навіть не сподівалися, що на День села зійдеться стільки багато людей»

«Навіть не сподівалися, що на День села зійдеться стільки багато людей»
  • Благодійність. На північний захід від Козятина розташоване село Вернигородок. Стоїть воно на каскаді ставків річки Гуйви. Саме тут
  • ця річка бере початок і впадає у річку Тетерев і є притокою басейну Дніпра. Коли засноване село — невідомо. Перша згадка
  • датована 1864 роком та жителі села називають 1640 рік

Гучних гулянь до Дня села вернигородці не планували. Та й які гуляння, коли більша половина сільської молоді чоловічої статі воюють на фронті. Кажуть, всім селом будемо святкувати перемогу, а щоб вона швидше прийшла, то на День села провели благодійний ярмарок для допомоги ЗСУ.

— Кожного року у нас проходить День села. Зараз такий час, що не можна проводити святкові концерти. Вирішили наше свято села провести благодійно-патріотичним заходом, — каже директор будинку культури Наталії Онофрійчук. — З вітальним словом до громади звернулися наш директор Володимир Шубович, староста села Володимир Гупяк, селищний голова Олександр Амонс та настоятель нашого храму отець Роман.

Відео дня

Був організований ярмарок, на якому збиралися гроші на допомогу ЗСУ. Від наших підприємців родин Пилипчук та Савюк була приготовлена смачна юшка і чудові й апетитні шашлики. На свято села до нас захисники України приїхали. Наш патріотичний захід, можна сказати, пройшов на «ура».

У концертній програмі брали участь жіночий ансамбль «Суцвіття», старша і молодша група ансамблю «Мрія», дитячий ансамбль «Дзвіночок», читці патріотичних віршів.

У патріотично-благодійному заході брали участь учні місцевого ліцею. Вони організували власну виставку робіт художньо-прикладного мистецтва та ярмарок з випічкою.

— Скільки вдалося зібрати коштів на допомогу ЗСУ і кому будуть передані зібрані кошти?

— Зібрали 17 тисяч 400 гривень, які будуть передані на потреби нашим захисникам. Запитів є багато, одним хлопцям є потреба в маскувальних сітках, у інших наших друзів у військовій формі є потреба на військове приладдя. Зібрані гроші підуть комусь одному чи їх розділимо між тими, хто до нас звернувся. Є волонтер Ольга Пирогова, якій ми допомагаємо, знаємо, вона ще збір на «пташку» не закрила, — сказала директор будинку культури.

Співачку вокального ансамблю «Чарівниця» Нелю Бистрицьку ми запитали, як справи у її сина Ярослава.

— Проходить Ярослав курс лікування після поранення. На святі села був, але співати на сцену не виходив, сказав, що краще інших співаків послухає.

Ще ми поспілкувалися з учасницею концертної програми і годувальницею працівників полів Ольгою Іліуц і запитали у неї, що їй найбільше сподобалось на святі села.

— Сподобалася дружна атмосфера, коли ми ще готувалися до заходу. У мене навіть крила ростуть від того, що ми такі дружні. Як всі допомагають одні одним. Коли мені потрібна була допомога, всі згуртувалися: хтось торбинку купив, хтось на ній намалював смайлик, хтось приніс папір чи палички для цукерок. Усі були зацікавлені, щоб вторгувати для наших захисників як можна більше грошей. Вражена також, що на День села зібралося так багато людей. І по людях було видно, що їм подобається концертна програма і їм самим подобається брати участь у допомозі нашим ЗСУ. Ми планували провести наш благодійний ярмарок і патріотичний концерт на дворі, але коли побачили, скільки прийшло людей, і більшість з них, це були люди солідного віку, то перемістили святкування у будинок культури. Ми не очікували, що так зійдуться люди, адже через війну багато молодих хлопців і чоловіків на фронті, багато їхніх половинок і сестер виїхали за кордон, але вони всім серцем з нами. Нашу відеотрансляцію з Дня села дивилися 25 вернигородчан, які перебувають за кордоном і дивляться нас. Зараз жнива соняшника і сої, тож наші комбайнери, трактористи, працівники кухні відзначають День села в полі. Я вражена тим, що в процес допомоги ЗСУ так включилися діти. Маленька дівчинка, яка ходить до християнської церкви, зробила на ярмарок дві ляльки-мотанки. На жаль, продали тільки одну, але ми будемо її виставляти при першій нагоді. Нехай знає, що її робота не пропала і не залишиться поза увагою, — сказала на завершення нашої розмови керівник гуртка «Умілі руки» артистка пісенного жанру та завідувачка польової кухні.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (10)
  • Варвара Криничка

    Чомусь всі кажуть що Бердичів і зона навколо це єврейські поселення, НЕ ПРАВДА,перестаньте бути маловарті.Ось доказ,ще один,що на цих землях завжди жили українці-слов'яни,бо Україна славилася своїми цвітущими селами,які годували всіх навколо
  • Оля Самбур

    Дякую , а мені хочеться хоть трішки про мою Рубанку.

    Олена Борчаківська reply Оля Самбур

    Оля Самбур, Рубанка найкраще село, змальовничою природою і добрими людьми. Дружність селян завжди відрізнялась від інших сіл. Наша маленька Батьківщина має надзвичайно родючі землі, чисті, прозорі ставки і квітучі луги. Мед із с. Рубанка знають усі, він найсмачніший. Водичка у криницях крижана з солодкуватим присмаком. Вірю, що наше с. Рубанка буде процвітати! Лише треба усім нам попрацювати на благо села🤗
  • Читач49

    Як не крути, а доброю справою занялись, а яка там дата заснування не так важливо. Важливо які там живуть люди
  • Екатерина Гончарова

    Дуже хочу почути про сіло  Сокілец Казятинского району

    Екатерина Гончарова reply Екатерина Гончарова

    Адміни Підслухано Козятинського

    Адміни Підслухано Козятин reply Екатерина Гончарова

    Екатерина Гончарова Козятинський 😉

keyboard_arrow_up