«Наука – це вона» в Козятині

«Наука – це вона» в Козятині

У понеділок, 9 серпня о 12.00 на вокзалі станції Козятин відкривається виставка портретів відомих українських жінок-вчених «Наука-це вона» , яка буде діяти до 22 серпня.

Галина Скибо, Ольга Перевозчикова, Світлана Арбузова, Марина В’язовська та ще вісім видатних науковиць зображені на портретах, виконаних талановитими ілюстраторами чолі з Сергієм Майдуковим спеціально для однойменного освітнього арт-проєкту «Наука – це вона». Ініціатива має на меті привернути увагу суспільства до внеску українських жінок у науку, до їхніх досягнень, плодами яких ми сьогодні користуємося, і покликана зламати стереотипи, що STEM-професії підходять лише чоловікам. 

Козятинський вокзал називають перлиною архітектури Південно-Західної залізниці - велична споруда у вигляді білого пароплаву посеред рейкової мережі, на перетині важливих залізничних магістралей. За історію у понад 130 років, стіни цієї унікальної пам`ятки бачили не одну сотню талановитих інженерок, механікинь та працівниць у сфері забезпечення роботи станції. Сьогодні на вокзалі станції Козятин також працює багато жінок, Укрзалізниця всіляко заохочує жінок до цікавої роботи у системі залізничного сполучення. 

З 9 серпня по 22 серпня на вокзальному арт-просторі  можна буде побачити портрети талановитих жінок-вчених – фізикинь, орнітологинь, генетикинь, яких об’єднує талант і бажання зробити світ кращим через наукові здобутки та розвиток технологій. «Кожна з них була зіркою у своїй галузі. Мета проєкту «Наука – це вона» - зробити так, щоб про це дізналося якомога більше людей», - каже ініціатор проекту, інвестор та засновник української технологічної компанії Roosh Сергій Токарєв.

Відео дня

Запрошуємо усіх на знайомство з ними - доторкнутися до науки на вокзалі станції Козятин. Виставка триватиме два тижні. 

Ініціатива реалізується благодійним освітнім проектом STEM is FEM в рамках глобальної кампанії ООН Жінки «Покоління Рівності» за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН в Україні (UNICEF) та ООН Жінки в Україні. Генеральним партнером проєкту є компанія з підтримки стартапів в Україні Roosh, комунікаційний партнер – агентство стратегічних комунікацій TRUMAN.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Лика Семчук

    Успішної презентації!
  • Lilia Bezbah

    Яка Ви молодець!

keyboard_arrow_up