Надвечір вхурделило, а на ранок ноги майже по кісточки в снігу

Надвечір вхурделило, а на ранок ноги майже по кісточки в снігу
  • Попри те, що початок січня був по-весняному теплим, на другий тиждень Нового року погода погіршилася.
  • У понеділок, 9 січня почався шквальний вітер, а наступного дня до вітру додалася ще й заметіль. Як наслідок — тротуари засипало снігом.
  • Що відбувалося на вулицях міста вранці у середу і яка ситуація зараз — читайте у нашому репортажі

У вівторок, 10 січня після обіду почалася хурделиця. Попри те, що сніг був доволі мілкий і опадів випало не багато, цього цілком вистачило, щоб тротуари на вулицях міста ще до 17 години вкрило снігом. Хоч його було й не багато, цього цілком вистачило, щоб ноги вже почали вгрузати.

Уранці наступного дня ми вирушили в місто, щоб подивитися, що відбувається на вулицях. На центральній вулиці ми зустріли працівницю «Чистого міста». Жінка лопатою відкидала сніг біля будівлі колишнього Районного будинку культури. На годиннику була 7:30. Натомість біля будівлі міської ради пішохідна зона була ще не розчищена. Площа взагалі потопала в снігу. Дехто з козятинчан, хто йшов на роботу, крокував просто через сніг.

Відео дня

Бабуся, яка вела онука чи то до школи, чи то до дитячого садочка, йшла з дитиною просто обабіч проїжджої частини, тому що дорогу, принаймні, розчистили машиною. Не краща ситуація була й далі по вулиці Героїв Майдану — по обидва боки тротуари засипані снігом.

По парній стороні люди протоптали хоч яку-не-яку стежку, тож там йти було трохи легше, натомість по непарній стороні ноги вгрузали в сніг. Територія біля пам’ятника Михайлу Грушевському, як і площа, потопала в снігу.

Далі ми вийшли на вулицю Пилипа Орлика. Біля зупинки, де стає «трійка» на тротуарі теж повно снігу.

Комунальники на той момент працювали в районі перехрестя Грушевського і Пилипа Орлика. Тут ми побачили одразу три працівниці «Чистого міста». Одна з жінок посипала протиожеледною сумішшю бруківку навпроти колишнього книжкового магазину. Там із розчисткою допомогла сама природа — сніговий покрив розніс вітер. Ще одна працівниця «Чистого міста» відкидала лопатою сніг у парку, інша прибирала від снігу територію біля Стіни пам’яті і пам’ятника загиблим в російсько-українській війні. Зауважимо, що саме та частина вулиці Пилипа Орлика, яка прилягає до скверу, вже була розчищена, та вартувало нам дійти трохи далі, до податкової, як під ногами знову було повно снігу.

Не краща ситуація була на вулиці Незалежності.

Трохи легше було ходити біля старого універмагу, де відкидала сніг одна з працівниць магазину, а також біля м’ясного магазину, де розчищала територію бабуся. Натомість за перехрестям із вулицею Січових Стрільців було повно снігу.

До зупинки саме під’їхав автобус. Із салону вийшло дві жінки.

— А йти немає як, — каже одна жінка до іншої. Щоб пройти, їй не залишалося нічого іншого, як стати ногами в кучугуру снігу, що утворилася після того, як на проїжджій частині попрацювала снігоочисна техніка. Трохи далі, біля колишнього молочного фірмового розчищала лопатою тротуар працівниця «Чистого міста».

Та чи не найгірша ситуація була біля стоматцентру. Там насипало снігу майже по кісточки. Щоб пройти, треба було брати з собою лижі.

Такою була ситуація на вулицях міста станом на 7:30–8:00 ранку. Роботу працівників, які власноруч лопатами розчищають тротуари, ми не критикуємо. Комунальників мало, а вулиць багато, люди не машини, тож природно, що скрізь вони не встигають. Втім у нас є снігоочисна техніка, не лише для проїжджої частини, а й така, якою можна чистити тротуари. Втім її чомусь використовують здебільшого під час прибирання вулиць від листя.

Наостанок додамо, що ближче до обіда тротуари у центрі міста таки почистили трактором. Тож принаймні додому школярам і працюючим козятинчани буде легше добиратися.

 

Читайте також:

Так підготувалися до зими, що не могла виїхати снігозбиральна техніка до 2 ночі

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валерій Загребельний

    Автор мабудь з еміратів приїхав. Відро снігу вже трагедія.

keyboard_arrow_up