На Козятинщині вакцинуватимуть диких м’ясоїдних тварин від сказу

На Козятинщині вакцинуватимуть диких м’ясоїдних тварин від сказу
  • З 21 по 28 жовтня на території Хмільницького району планується проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. 
  • Під час кампанії на Козятинщині планують обробити площу у кількості 503 км².

— Досвід боротьби зі сказом в дикій фауні показує — лише пероральна вакцинація гарантує створення імунного фону в диких м’ясоїдних тварин. Під час кампанії на Козятинщині буде оброблена площа у кількості 503 км², при цьому будуть застосовуватись спеціальні приманки, запланували розповсюдити 12,5 тис. доз приманок, — розповідає Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Хмільницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Геннадій Мельничук 

Повідомляють,що заходи проводитимуться відповідно до Плану протиепізоотичних заходів по профілактиці основних заразних хвороб тварин на 2024 рік, задля попередження захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу. 

Відео дня

— Принада безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку з різким запахом м’ясокісткового борошна. Усередині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. Вакцина сприяє створенню імунітету, не викликає захворювання у молодих тварин, не сприяє виділенню вакцинного вірусу зі слиною, безпечна для інших тварин, безпечна для людини та природного середовища, стабільна в польових умовах. У разі виявлення подібних принад — не беріть їх руками і не переносьте з місць розкладання, щоб тварини змогли їх знайти, — додає Геннадій Мельничук.

Читайте:

«Тиждень буде сухим і теплим. Навіть заморозки підуть»: оновлений прогноз погоди на тиждень

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up