Московський Патріархат залишають через антиукраїнську позицію

Московський Патріархат залишають через  антиукраїнську позицію

Вихід з-під юрисдикції Московського Патріархату та перехід у підпорядкування Київського став набирати все більшої популярності.

Серед конкретних причин свого виходу з УПЦ (МП) віряни називають позицію духовенства, яке заперечує навіть сам факт російської воєнної агресії, антиукраїнську пропаганду у храмах, небажання священиків на місцях молитися за українське військо, за полеглих на Майдані та на Сході України. Очевидно, що таке налаштування кліриків суперечить очікуванням частини парафіян, адже чимало членів цієї конфесії брали участь у протестах, а їхні рідні служать і захищають незалежність України на передовій.

Лише протягом останніх кількох місяців ми стали свідками низки подій, які пояснюють причини та підтверджують достовірність інформації щодо переходу.

“Вийти з-під юрисдикції Московського Патріархату і перейти у підпорядкування Київського”, — з такою пропозицією виступила частина релігійної громади Церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці, що знаходиться в Коломиї.

Відео дня

У селі Зоряне на Віньковеччині, що на Хмельниччині, релігійна громада провела збори, на яких було прийнято рішення вийти з підпорядкування УПЦ (МП).

Причиною наведених вище подій послугувало те, що на Сході України з благословення священнослужителів Московського Патріархату воюють бойовики "ЛНР"/"ДНР", а Росія, використовуючи Московський Патріархат, займається пропагандою ідеології «русского мира».

В УПЦ (МП) продовжують розробку стратегії і тактики дій з протидії спробам Верховної Ради України обмежити антиукраїнську діяльність вказаної релігійної організації, управління якою здійснюється з країни-агресора. Але сьогодні вже більше 100 громад перейшли з підпорядкування УПЦ (МП) до УПЦ (КП).

За матеріалами блогу на Кореспондент.нет

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up