Молодь популяризує паркур

Молодь популяризує паркур

Два козятинських юнаки Вова та Андрій займаються паркур-фріраном. Їхні тренування ми спостерігали на недобудові лікарні біля колишньої районної поліклініки.

Фріран базується на певних принципах: пошук свого власного шляху розвитку, спрямованість на свій внутрішній світ, вільне переміщення, використання уяви.

Паркур — це дві точки — A і B, тобто переміщення здійснюється з точки A в точку B і все. У фрірану немає точки A і точки B — це простір без кордонів. Ти можеш рухатися без зупинки і тебе нічого не обмежує.

Відео дня

Фріран спрямований більше на роботу над естетичністю рухів, на подолання перешкод «красиво», що підвищує видовищність і привертає до себе увагу. У той час як паркур був спочатку лише функціональним засобом для подолання перешкод на шляху до поставленої мети. Фріран прагне до видовищності, паркур - до практичності. Паркур працював над ефективністю рухів, а фріран - над їх естетичністю і ефектністю.

Так як фріран — вуличний вид спорту без кордонів, то в ньому зустрічаються і елементи акробатики. Основні акробатичні трюки фрірану: сальто вперед, сальто назад, бокове сальто, сальто від стіни, Wall Spin (розворот на стіні, спираючись на неї руками), Кікі (від англійського kick - удар, тобто різні замахи ногами в повітрі, такі як Axe Kick, B-Kick, і йде з нього B-Twist (гвинт паралельно підлозі)). Ще відомі трюки твісти (від англійського twist - обертатися, тобто різні гвинти як у сальто, так і самостійні) та комбо (зв'язки трюків, наприклад: рондат - фляк - сальто назад).

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:03 Розбита дорога, повінь та дерево з гострим сучком 18:30 На Вінниччині 41 людина отруїлася грибами. Це лишень за пів жовтня play_circle_filled 17:42 За пів року роботи переробили 21 порося play_circle_filled 15:57 У Козятині розпочався сезон змагань Гімназіади — учні змагались з бадмінтону play_circle_filled Від читача 10:11 Загиблому в Маріуполі Артему був 21 рік - петиція про присвоєння звання Героя України 13:48 На Чернігівщині загинув Герой Іван Білоус 12:08 Минає два роки, як виконуючи бойове завдання загинув Герой Олексій Мельник 11:23 Майже 60 тисяч на кісткові імпланти для поранених бійців зібрав гурт «Draft» 10:20 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 10:07 Наприкінці жовтня запрошують на ярмарок вакансій 09:17 Подвір'я Козятинської гімназії №9 перетворилось на ярмарковий майданчик photo_camera 08:00 17 жовтня відключення світла не прогнозують (Оновлюється)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up