Майданчик у парку відремонтували, та чи надовго?

Майданчик у парку відремонтували, та чи надовго?
  • На вулиці нарешті потепліло і міський сквер стали приводити до ладу.
  • Алею, яка веде до податкової, продовжили укладати бруківкою, а на дитячому майданчику тепер знову може гратися малеча.
  • Відремонтований ігровий комплекс повернули на місце, але невідомо, скільки він витримає, перш ніж зламатися знову

Ігровий комплекс на дитячому майданчику у міському сквері був непридатний до використання більше двох місяців. Ще на початку лютого там виламали поручні на містку, що веде від однієї частини гірки до іншої. Після допису у Фейсбук, де позначили сторінку нашого видання, влада міста відреагувала максимально швидко: виламані частини поручнів, які валялися під ногами, забрали, а ігровий комплекс загородили обмежувальною стрічкою. На офіційній фейсбук-сторінці Козятинського міського голови пообіцяли, що найближчим часом майно приведуть у відповідність, відремонтують та встановлять неіснуючі деталі.

Виявилося, що в ігровому комплексі треба ремонтувати не лише поручні. Взимку величезний шмат конструкції демонтували і відправили на ремонт, залишивши на майданчику лише невелику частину гірки. Ближче до кінця березня, коли на вулиці дещо потепліло, на майданчик вийшли мами з дітками і жахнулися, бо виявилося, що гратися малечі ніде, бо на майданчику небезпечно. На місці демонтованої частини конструкції залишилися металеві штирі. А залишки ігрового комплексу навіть не були обгороджені попереджувальною стрічкою.

Козятинчани зняли відео, у якому стані майданчик у міському сквері, і виклали це в соцмережі. Згодом штирі загородили червоно-білою стрічкою, яка тріпотіла на вітрові. А діти, тим часом, продовжували користуватися небезпечним майданчиком. Точніше, тим, що від нього залишилося. Адже одна з гірок ігрового комплексу увесь цей час стояла, як билинка в полі — прохід до неї зняли і забрали на ремонт, тому спускатися з неї фізично було неможливо, адже нереально було на неї залізти. Хіба що з парашута.

Відео дня

Наприкінці квітня демонтовані конструкції нарешті полагодили та повернули на місце. Тепер ігровий комплекс у сквері у такому ж вигляді, що й до ремонту. Хіба що зламані поручні тепер не жовтого, а зеленого кольору. Тож майданчиком знову може користуватися малеча, втім чи прослужить він довго — питання риторичне.

Декілька днів тому ми помітили, як на ігровому комплексі гралося декілька хлопчиків, на вигляд років 11-12. Вони весело бігали від однієї частини гірки до іншої та стрибали, шарпаючи поручні. А дошки, по яких вони бігали, під їхніми ногами аж просідали. Здавалося, ще трохи, і деревина не витримає та трісне під вагою хлопчиків. Трусилася і залізна арматура, що тримає цю всю конструкцію. Тож не виключено, що ігровий комплекс, який тільки-но полагодили, зовсім скоро знову опиниться в ремонті.

Добре, що дерев’яні дошки та залізні поручні, на яких тримається конструкція, не зламалися. Інакше могла б статися біда.

Ми не можемо точно стверджувати, на яку вікову категорію розрахований цей ігровий комплекс, адже не бачили документів із його технічними характеристиками. Та, вочевидь, там є певні обмеження, які стосуються максимального навантаження та віку дітей, які можуть ним користуватися. Сподіваємося, що майданчик не доведеться черговий раз лагодити і він прослужить ще довго.

 

Читайте також:

Дев’ятирічні хлопчики самотужки прибрали дитячий майданчик

«Не наносьте шкоду майну»: у Козятинському парку відновили поламану лавку

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up