Малозабезпечені знову зможуть отримати продуктові набори

Малозабезпечені знову зможуть отримати продуктові набори
  • З суботи, 14 жовтня, відновлює роботу Центр видачі гуманітарної допомоги благодійної організації
  • Продуктові набори видаватимуться по суботах та неділях, з 9 до 16 год. Центр видачі знаходиться на першому поверсі колишнього кафе
  • «Цесіс», що на вулиці Захисників України. Однак отримати таку допомогу зможуть лише певні категорії населення.

За словами Ірини Колесник, за півтора року діяльності Центру було роздано близько 40 тисяч пакунків із найнеобхіднішими продуктами, які стали гарною підмогою у нинішні важкі часи найбільш вразливим категоріям населення Козятинщини. А якщо врахувати неодноразові поїздки до постраждалих внаслідок російської агресії територій: на Херсонщину, Донецький, Запорізький напрямки, то кількість розданих продуктових наборів сягає 100 тисяч.

Спершу у Центрі видачі мали змогу отримувати допомогу раз у півтора-два місяці жителі усіх громад колишнього Козятинського району, з часом у Глухівцях та Махнівці відкрилися свої точки видачі. Окрім продуктових наборів, також надавалася допомога засобами гігієни, памперсами, дитячим харчуванням сім’ям із маленькими дітьми.

Коли у червні Центр взяв паузу в частині видачі, волонтери не пішли на канікули, вони продовжили формувати продуктові набори для найбільш вразливих категорій Махнівської громади, а також сіл Самгородоцької ТГ та Іванівської (колишній Калинівський район), які Ірина Колесник розвозила особисто, де заодно мала змогу поспілкуватися з тамтешніми жителями, вислухати їх проблеми. Села Самгородоцької ТГ депутатка-волонтер встигла об’їздити двічі. За цей період було сформовано та роздано близько 5 тис. пакунків.

Відео дня

На жаль, люди часто вважають, що ця продуктова допомога надається державою, тому їм зобов’язані її видавати. Непоодинокі випадки, коли між козятинцями та волонтерами Центру видачі з цього приводу навіть виникали непорозуміння. Ірина Колесник наголошує: це не державна допомога, а її власна ініціатива допомогти землякам у цей непростий час. На першому плані для неї залишається допомога  військовослужбовцям, військовим підрозділам та жителям «зони лінії фронту». Окрім того, волонтери Центру на безоплатній основі витрачають свій вільний час, аби зібрати та видати пакунки.

На цей раз допомогу зможуть отримати жителі населених пунктів Козятинської ТГ з числа ВПО, родин військовослужбовців, інвалідів 1 і 2 груп, багатодітних родин та пенсіонери, старші 60 років. Родини військовослужбовців обслуговуватимуться поза чергою. При собі потрібно мати копію паспорта, ідентифікаційного коду та відповідне посвідчення або довідку про приналежність до котроїсь із категорій.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Юліана Кретюк

    Доброго дня, підскажіть будь ласка чи надаєте допомогу сім'ям військовослужбовців на даний момент?
  • Таня Кулиева

    За якою адресою
  • Людмила Філонова

    Дякуємо
  • Татьяна Макогон

    ДЯКУЄМО.....

keyboard_arrow_up